Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σ-ΚΟΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!



Γράφει η Μαρία Τουφεξή

Έλληνες επιχειρηματίες έχουν μεταφέρει εδώ και πολλά χρόνια τις επιχειρήσεις τους στα Σκόπια.Αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλους μας.Αγοράζουν την ΠΓΔΜ θα γίνουν νεοέλληνες κι αυτοί;
Πύρ γυνή και θάλασσα έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.Κυπριακό,Σκοπιανό,Αιγαίο και Νεοέλληνες!Κι αν οι πρόγονοι βρήκαν λύση ή απέφευγαν το πρόβλημα κάθε φορά,οι απόγονοι τους ούτε λύση μπόρεσαν να βρούν αλλά ούτε και να αποφύγουν τα προβλήματα.και δυστυχώς ότι δεν λύνεις το βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου!


Εκεί όμως που απέτυχαν οι Έλληνες πολιτικοί,ήρθαν να ''ρεφάρουν'' οι Έλληνες εφοπλιστές και γενικότερα μεγαλοεπιχειρηματίες!Κι έτσι πέρασαν σε Ελληνικά χέρια ή συμφέροντα η δημόσια εταιρεία φυσικού αερίου,η εταιρεία ηλεκτρισμού,μέρος των συγκοινωνιών,της κινητής και σταθερής τηλεφωνίας πάρα πολλές εταιρείες πετρελαιοειδών,χημικών,μεταποίησης κι ελαφράς βιομηχανίας.Επίσης όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εμπορικών καταστημάτων και υποκαταστήματα τραπεζών δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα και μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας απασχολείται σ΄αυτές!

ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ FYROM

Αν συγκεντρώσουμε όλα τα επίσημα στοιχεία καθώς και το πόσο εξαρτημένη είναι η οικονομία των Σκοπίων από την Ελλάδα ή την στάση της Ελλάδας στα προγράμματα οικονομικής αρωγής,θα δούμε ότι σχεδόν τα 2/3 των Σκοπίων ανήκουν σε Έλληνες ή χρηματοδοτούνται από αυτούς!Ποιός θυμάται φυσικά το όνομα;Δελτία αποστολής, διαβατήρια, φορτωτικές,εκτελωνισμοί όλα γίνονται με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Η ''κονόμα'' νάναι καλά!Αλλά ακόμα κι αυτή η ''κονόμα''θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει ως μέσο πίεσης πρός την κυβέρνηση των Σκοπίων να αλλάξει στάση αποδεχόμενη τουλάχιστον γεωγραφικό όριο στο θέμα του ονόματος!
Ένα κράτος που διατηρείται στην ''ζωή''με την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας θα έπρεπε με κατάλληλους διπλωματικούς χειρισμούς να ''πιεστεί'' να καθίσει στο τραπέζι χωρίς  προαπαιτούμενα! 

Μήπως λοιπόν ο σύχγρονος Ελληνικός ''Δούρειος Ίππος''η οικονομική διείσδηση λειτουργεί τελικά μόνο για τα οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών και Δημοσίου,ενώ θα έπρεπε να λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας;Είναι Έλληνες αυτοί όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν ως Θεό το χρήμα και το προσωπικό τους όφελος και δεν νοιάζονται για την Πατρίδα τους;
Κι άν στην περίπωσή μας ισχύει το ''πές μου τον φίλο σου να σου πώ ποιός είσαι'' τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την άποψη μας για την φιλία....

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ!ΕΙΠΑΜΕ!Η ''ΚΟΝΟΜΑ'' ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com