Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ:«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ξεπερνά τις δυνατότητες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, καθώς μόνο την περασμένη Δευτέρα, έφθασαν 1.700 επιπλέον λαθρομετανάστες, κάτι που καθιστά σαφές ότι πρόκειται για ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης και γιατί όχι του ΟΗΕ»,!!!


EΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ...

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ξεπερνά τις δυνατότητες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, καθώς μόνο την περασμένη Δευτέρα, έφθασαν 1.700 επιπλέον λαθρομετανάστες, κάτι που καθιστά σαφές ότι πρόκειται για ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης και γιατί όχι του ΟΗΕ», δήλωσε ο αναπληρωτής Γ. Γρ. αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος.
Έκανε λόγο για την ένταση που δημιουργήθηκε τόσο τη Δευτέρα, όσο και χθες το πρωί, στον πρόχειρο καταυλισμό στον Καρά Τεπέ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των αλλοδαπών και τη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στη Μόρια, σε αντίθεση με τη Σάμο.

Από πλευράς υπουργείου, σημειώνει ο Τ. Φιλιππάκος, γίνονται προσπάθειες και στη Μυτιλήνη για ταχύτατη ταυτοποίηση. Γι' αυτό έχουν αποσταλεί στο νησί τέσσερα επιπλέον συνεργεία κινητές μονάδες, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και αποχώρησης των προσφύγων από το νησί.



ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ(!!!) ΛΟΓΩ... ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Προχθές το βράδυ, 500 περίπου Αφγανοί από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ απαίτησαν την άμεση μεταφορά τους στο ΚΕΠΥ της Μόριας, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία της αναχώρησής τους για την Αθήνα. Οι 500 Αφγανοί διαμαρτύρονταν διότι, όπως υποστήριζαν, οι Σύροι πρόσφυγες φεύγουν εντός δυο ημερών από το νησί, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τις άλλες εθνικότητες.

Μάλιστα, για μια περίπου ώρα έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από τη Μυτιλήνη στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού. Συνολικά, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ που διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές για 300 περίπου άτομα, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι διαμένουν προσωρινά περισσότερα από 3.500 άτομα.























http://dimokratis.gr/index.php?article=2015-7-8_ekriktiki_katastasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com