Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

METATΡΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ THΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ...


Δικαστήριο της Αιγύπτου μετέτρεψε την αρχική ποινή της εκτέλεσης που είχε επιβληθεί στον Μόρσι, σε 25 έτη φυλάκισης. Το δικαστήριο αυτό επέβαλε την ίδια ποινή επίσης και στον πνευματικό ηγέτη Μουχάμεντ Μπεντί, ενώ την ποινή της εκτέλεσης ενέκρινε για τον πνευματικό ηγέτη Μπιλτατζί.
Το δικαστήριο σχετικά με το θέμα της ποινής εκτέλεσης είχε στείλει τους φακέλους στην μουφτεία ζητώντας την άποψη του σχετικά με τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας Μόρσι και για τους άλλους 121 πνευματικούς ηγέτες.
………………….
Στον Μόρσι και στους άλλους 121 αρχικά είχε επιβληθεί η ποινή της εκτέλεσης για τα αδικήματα της ¨διασφάλισης πληροφοριών προς την Χαμάς¨ και για ¨απόδραση από την φυλακή¨. Ο δικαστής Σαμπάν Σαμί είχε ανακοινώσει την άποψη του μουφτή στις 2 Ιουνίου λέγοντας πως ¨ολοκληρώσαμε τις διαβουλεύσεις¨ και είχε αναβάλει την οριστική του απόφαση για τις 16 Ιουνίου.
Ο Μόρσι και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες μεταφέρθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Αναφέρεται πως η οριστική απόφαση είχε αναβληθεί λόγω της περιοδείας του προέδρου Σίσι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πιθανολογείται πως η οριστική απόφαση είχε ανασταλεί μέχρι τώρα λόγω δυνητικών αντιδράσεων που θα προκαλούσε.
Σύμφωνα με το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου οι δικαστικές αποφάσεις για εκτέλεση αλλά και οι οριστικές αποφάσεις για τις υποθέσεις, λαμβάνονται μετά από την μη δεσμευτική γνωμοδότηση του μουφτή.

Στον Μόρσι είχε επιβληθεί αρχικά η ποινή της δις εκτέλεσης.
……………..

……………..
Εφ. Ταράφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com