Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι που αγοράζουν το «κόσμημα» της Αθήνας ...


OI ΠΟΛΕΜΟΙ "ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ" ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ...


Διθυραμβικούς τίτλους είχαν χθες οι τουρκικές εφημερίδες για την αμαχητί «κατάκτηση» της Αθήνας με όπλο το χρήμα που διαθέτουν, όπως αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους.
Ο έντυπος αλλά και ο ηλεκτρονικός της γείτονας χώρας καυχιούνται πως στην  αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα στη Βουλιαγμένη  γίνεται από κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του επιχειρηματία της Τουρκίας, Φερίτ Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
Τα δημοσιεύματα περιπαιχτικά σχεδόν αναφέρουν ότι μόλις με 400 εκ. ευρώ  παίρνουν ολόκληρη  χερσόνησο στην Αθήνα, ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας.   
Συγκεκριμένα η  Turkiye γράφει ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα. Ο  Φερίτ Σαχένκ έλαβε μέρος μαζί με Άραβες επενδυτές στο διαγωνισμό για την απόκτηση της χερσονήσου που έχει έκταση 300 στρεμμάτων στο οποίο η Εθνική Τράπεζα έχει μερίδιο 85%.
Ο όμιλος Ντογούς παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα και τελευταία είχε συνεταιριστεί με Έλληνα επενδυτή στη Μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα.
Η Vatan έχει τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα».
Στο δημοσίευμα  αναφέρεται με πανηγυρικό τρόπο  ότι ο όμιλος Ντογούς αγόρασε την πιο σημαντική τουριστική εγκατάσταση της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Αθήνα.
Η Sozcu γράφει ότι το υψηλότερο ποσό στο διαγωνισμό για την τουριστική εγκατάσταση του ΑΣΤΕΡΑ, που είναι η κόρη οφθαλμού του ελληνικού τουρισμού, έδωσε με 400 εκατ. ο όμιλος AGC. Στον εν λόγω όμιλο, παράλληλα με τον όμιλο Ντογούς του Σαχένκ, λαμβάνουν μέρος εταιρείες από το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Κατάρ.
Στη χερσόνησο, που είναι 305.000 τετραγωνικά, υπάρχουν 3 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα υπό κατασκευή. Το κονσόρτσιουμ, που κέρδισε στο διαγωνισμό, σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες μονοκατοικίες στη χερσόνησο.
Η Haberturk αναφέρει ότι ανοίχτηκαν οι επιστολές των προσφορών για το διαγωνισμό σχετικά με την πώληση του ΑΣΤΕΡΑ της Βουλιαγμένης. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τέσσερις εταιρείες.
Το μεγαλύτερο ποσό των 400 εκατ. ευρώ έδωσε η AGC, αραβικού κεφαλαίου. Στο κονσόρτσιουμ λαμβάνει μέρος και ο όμιλος Ντογούς από την Τουρκία. Η εταιρεία AGC θα μετατρέψει τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στη χερσόνησο σε ξενοδοχεία 6 αστέρων.
Η Sabah γράφει ότι τη χερσόνησο, μέσα στην οποία λαμβάνουν μέρος και οι εγκαταστάσεις του ΑΣΤΕΡΑ μαζί με τους κόλπους και τη μαρίνα, αγόρασε κονσόρτσιουμ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο όμιλος Ντογούς. Η μεταβίβαση ενδέχεται να γίνει τον Ιούλιο του 2014.
Η Vatan,έχει  τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα» ενώ η Star έχει  τίτλο«Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».
Με ειρωνικό τρόπο αντιμετωπίζει το ξεπούλημα των "ασημικών" της Ελλάδος η Aksam που έχει έχει  τίτλο «Την κόρη οφθαλμού του Γιώργου αγοράζει ο Σαχένκ».
Γ.Κοκ.
 











newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com