Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 100 «κοράκια» ψάχνουν για επισφαλή δάνεια στην Ελλάδα...





Περισσότερα από 100 funds, τα οποία ειδικεύονται στις αγορές επισφαλών δανείων, έχουν «περάσει» από την Αθήνα την τελευταία 3ετία. Ωστόσο, στους αμέσως προσεχείς μήνες, η παρουσία τους θα πυκνώσει ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με έκθεση της Price Waters House (PwH), μεταξύ του 2008 (που ξεκίνησε η κρίση) και του 2012, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ύψος των μη τακτοποιούμενων δανείων διπλασιάστηκε!

Συγκεκριμένα, έφτασε από τα 514 δισ. ευρώ στα 1,2 τρισ. ευρώ. Στην ίδια έκθεση αναφέρονται ονομαστικά οι χώρες όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές, ενώ στην ίδια λίστα υπάρχουν επίσης η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Και κάπως έτσι δικαιολογείται το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων funds (και) για τα ελληνικά δανειακά χαρτοφυλάκια.

Το εντυπωσιακότερο; Τον τελευταίο καιρό, πέραν των αμερικανικών funds, τα οποία είναι τα πιο δραστήρια σε αυτόν τον τομέα, όπως έχει αποδείξει η προϊστορία, στην Αθήνα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και διαχειριστές από την Ανατολική Ασία! Εκπροσωπούν - σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times - sovereign wealth funds και κυκλοφορούν, εκτός της Ελλάδας και στην υπόλοιπη Ευρώπη.





voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=155239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com