Υλικά:
1 κσ ξερό μάραθο
1 κούπα αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το περισσότερο από το πράσινο μέρος τους, ψιλοκομμένα (ή 1 Ισπανικό κρεμμύδι τριμμένο)
Νερό
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, και αρχίστε να προσθέτετε νερό σταδιακά και αργά μέχρι να έχετε έναν καλό χυλό για τηγανίτες.
Ζεστάνετε πολύ καλά το λάδι (αλλά πριν αρχίσει να καπνίζει) και με ένα κουτάλι προσθέστε κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι, στρογγυλεύοντας κάθε τηγανίτα.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις μαραθοτηγανίτες να τηγανιστούν καλά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γυρίστε τις έτσι ώστε να τηγανιστεί και η άλλη μεριά (περίπου 3 λεπτά για κάθε πλευρά είναι αρκετά).
Βάλτε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο με στρωμένο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε τις ζεστές με λίγο γιαούρτι δίπλα τους.
πηγή: syntges-mamakas.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.