Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οι «βόμβες» του Υπουργού και η δέσμευση στην τρόικα!!!!


Φέτος το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι θα απέλθουν από τις ΕΔ οικειοθελώς 2.000 στελέχη, λόγω παραιτήσεων και ετήσιων κρίσεων.

Στο συρτάρι του ο υπουργός κ. Πάνος έχει... 2 «βόμβες μεγατόνων», που όποτε τις ανοίξει θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο «κύμα» παραιτήσεων στις ΕΔ. Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 στελέχη σ’ ένα έτος θα φύγουν.

Συγκεκριμένα η πρώτη «βόμβα» έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, με ταυτόχρονη μείωση κατά 30% έως 40% και η δεύτερη «βόμβα» είναι η αλλαγή του νόμου «περί εξέλιξης των στελεχών των ΕΔ» (που σημαίνει αύξηση χρόνου παραμονής σε βαθμούς, μείωση των ανώτατων βαθμών εξέλιξης, όλοι θα αποστρατεύονται με τον φέροντα βαθμό, κτλ).

Επισημαίνεται ότι, το ΓΕΕΘΑ, ήδη έχει υποβάλλει προτάσεις τροποποίησης του νόμου από πέρυσι στο υπουργείο.

Όποτε ο υπουργός «απασφαλίσει» τις 2 αυτές «βόμβες», το σίγουρο είναι ότι, θα δημιουργήσει «τσουνάμι» παραιτήσεων, που θα ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα.

Έτσι θα επέλθει μια βίαιη μείωση του προσωπικού των ΕΔ, το θέμα είναι ο χρόνος που θα επιλεγεί, πιθανόν το επόμενο έτος.

Άλλωστε όλα τα ταμπού στο δημόσιο θα πρέπει να σπάσουν, γιατί λοιπόν όχι και στις ΕΔ; άρα ή το 2013 ή το 2014 θα γίνουν και απολύσεις!!!

Ο στόχος είναι σταθερός, μείωση του προσωπικού των ΕΔ, ώστε να φτάσει στις 30.000 άτομα τα επόμενα χρόνια. Αποτελεί δέσμευση προς την τρόικα!!!

(Ε.Σ.-stratalogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com