Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το "ζόρικο" στρατηγικό παιχνίδι των δύο Πατριαρχών...



Βαρθολομαίος και Κύριλλος κάνουν τις κινήσεις τους στη γεωπολιτική σκακιέρα



Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος μόλις χθες ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα η οποία περιελάμβανε και το Άγιο Όρος στο πρόγραμμά της. Το Περιβόλι της Παναγιάς βρίσκεται κάτω από τη θρησκευτική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και για μεταβεί εκεί ο Ρώσος Πατριάρχης πήρε ειδική άδεια. Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου τα μάτια του Φαναρίου ήταν στραμμένα στη μοναστική πολιτεία του Άθω.
Σήμερα μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της Ρώσικης επίσκεψης ο Βαρθολομαίος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Καππαδοκία. Η συγκεκριμένη επίσκεψη θεωρείται καθιερωμένη και πραγματοποιείται πάντα μετά το Πάσχα ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει αφορμή να έρθουν πιο κοντά τα δύο Πατριαρχεία, Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, οι σχέσεις των οποίων είναι τουλάχιστον τυπικές. Το αποκορύφωμα ήταν το 2011 όταν ο Βαρθολομαίος είχε προσκαλέσει επίσημα τον Ρώσο Πατριάρχη να πραγματοποιήσουν μαζί την επόμενη επίσκεψη.

Φέτος στα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν οτι θα συνοδεύουν τον Βαρθολομαίο δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής κάποιος εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας κάτι που σημαίνει οτι οι σχέσεις του περνούν πάλι σε μία περίοδο χειμερίας νάρκης.parapolitika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com