Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Διάβημα" ΕΕ σε ΗΠΑ για τις υποκλοπές...



Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε άτυπο διάβημα μετά την αποκάλυψη ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και όλων όσων έχουν πρόσβαση στους διακομιστές μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, όπως είναι οι Google και Facebook σκοπεύει να ζητήσει από την Ουάσινγκτον να της παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.


«Είδαμε τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Φυσικά ανησυχούμε γι τις πιθανές συνέπειες για την ιδιωτική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
«Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε με τους Αμερικανούς ομολόγους μας για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες», συμπλήρωσε.
Μεταξύ 2007-2011 οι ιστότοποι των εταιρειών Microsoft, Google, Yahoo!, Facebook, YouTube, Skype, AOL και Apple άρχισαν να εντάσσονται σε ένα απόρρητο πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), οι αναλυτές της οποίας μπορούσαν να παρακολουθούν πλέον σε πραγματικό χρόνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνονταν από τους παρόχους Hotmail και Gmail, καθώς και όλες τις συνομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο που ανταλλάσσονταν ή αναρτώνταν στους ιστοτόπους αυτούς.
Ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ υπερασπίστηκε την ύπαρξη αυτού του συστήματος ενώ η κυβέρνηση του Ομπάμα διευκρίνισε ότι στόχος των παρακολουθήσεων είναι οι μη Αμερικανοί πολίτες που ζουν εκτός των ΗΠΑ.
Τώρα, στα σοβαρά, περιμένουν απάντηση; Και μάλιστα την ΣΩΣΤΗ απάντηση;
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com