Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Νότης Μαριάς: «Να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος»




Μιλώντας  κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δουβλίνο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επισήμανε στις τρείς διαδοχικές του παρεμβάσεις μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος βρίσκονται υπό τον άμεσο και ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικας, που επιβάλλει Μνημόνια βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που στηρίζονται στη λιτότητα και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την ανεργία.

Ειδικότερα όσον αφορά την Ελλάδα, το ίδιο το ΔΝΤ έχει ομολογήσει ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει και έχει οδηγήσει σε πάνω από 1.500.000 ανέργους. Όπως τόνισε ο Νότης Μαριάς, μέσα από τα Μνημόνια η Τρόικα έχει υποκαταστήσει τη λειτουργία των κυβερνήσεων και των εθνικών κοινοβουλίων υπονομεύοντας τη δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και την εθνική κυριαρχία, ζητώντας μάλιστα από τον παρευρισκόμενο Ιρλανδό πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Κλείνοντας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πρέπει να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και να καταργηθούν τα διάφορα Μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που έχουν αλυσοδέσει τους λαούς προκειμένου έτσι να καταργηθεί η Ευρώπη των δανειστών.
 newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com