Όλοι γνωρίζουμε ότι στις συνεντεύξεις υπάρχουν οι κλασικές ερωτήσεις, όπως είναι «ποιο είναι το μεγαλύτερό σου ελάττωμα;», «που πιστεύεις ότι είσαι πολύ καλός;» ή «τα πηγαίνεις καλά στη συνεργασία με άλλους;», αλλά ποια είναι η πιο σκληρή ερώτηση που συνηθίζουν να κάνουν στους υποψήφιους εργαζόμενους οι διευθυντές;
Η ιστοσελίδα Quartz ζήτησε από 9 Γενικούς Διευθυντές και στελέχη να πουν ποια είναι η πιο σκληρή ερώτηση που κάνουν κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης για δουλειά και αυτές είναι οι απαντήσεις τους.
Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!
1. «Προτιμάς να σε σέβονται ή να σε φοβούνται;» - Michael Gregoire, CEO της εταιρείας CA Technologies
2. «Γιατί βρίσκεσαι εδώ σήμερα;» - Gordon Wilson, CEO της εταιρείας Travelport
3. «Ποια είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;» - Zhang Xin, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας SOHO China
4. Ρωτάω πως τους συμπεριφέρθηκαν (όχι τους υποψήφιους, αλλά όσους συναναστράφηκαν με τους υποψήφιους μέχρι να μπουν στο γραφείο για τη συνέντευξη. - Rick Goings, CEO της εταιρείας Tupperware
5. «Ποια είναι η αγαπημένη σου περιοχή στην Μονόπολι και γιατί;» - Ken Moelis, ιδρυτής και CEO της εταιρείας Moelis & Co
6. «Πες για την φορά που απέτυχες» - Roger Crandall, CEO της εταιρείας MassMutual
7. «Μίλησέ μου για όταν ήσουν 7-8 χρονών. Τι ήθελες να γίνεις τότε;» - Barbara Byrne, Αντιπρόεδρος της Barclays
8. Το τεστ του κρασιού. Αντί για μία τυπική συνέντευξη, ο Charles Phillips, CEO της εταιρείας Infor, προτιμά να βγάζει τους υποψήφιους έξω για φαγητό, ώστε να δει την συμπεριφορά τους σε ένα όχι και τόσο δομημένο περιβάλλον. Το απόλυτο τεστ είναι όταν έρχεται η λίστα με τα κρασιά, την οποία τους δίνει και περιμένει να επιλέξουν. Επίσης, παρατηρεί πως συμπεριφέρονται στους σερβιτόρους.
9. Όπως πάει η κουβέντα. Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Tech Mahindra, Atul Kunwar, δεν έχει κάποια συγκεκριμένη τακτική, αλλά αφήνει τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του κάθε υποψήφιου να οδηγήσει την κουβέντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.