Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΜΥTΙΛΗΝΗ:ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...

Με  επιστολή  τους προς τους Βουλευτές του Νομού, τα μέλη της «Συνύπαρξης & Επικοινωνία στο Αιγαίο» επανέρχονται στο γνωστό θέμα της προξενικής θεώρησης - Βιζα, που απαιτείται με βάση τη συνθήκη του Σένγκεν, για τους τούρκους πολίτες  που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Στη σημερινή τους επιστολή, επικαλούνται τη διαμορφωμένη κατάσταση στα νησιά, όπου στην πραγματικότητα «καταστρατηγείται  η συνθήκη του Σέγκεν, αφού καθημερινά χιλιάδες  πρόσφυγες μετανάστες, υπήκοοι τρίτων χωρών, αποβιβάζονται χωρίς καν ταξιδιωτικά έγραφα».
Καταλήγουν δε  στην πρόταση της «πιλοτικής εφαρμογής της διάταξης κατάργησης της βίζας για τα  νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», δηλαδή να μπορούν να τα επισκέπτονται οι τούρκοι πολίτες με απλή επίδειξη Διαβατηρίου ή Ταυτότητας, όπως ισχύει και για τους Έλληνες, όταν ταξιδεύουν στην Τουρκία. Προτείνουν την άμεση έναρξη της εφαρμογής, ώστε να υποστηριχθεί απ την φετινή χειμερινή περίοδο η χειμαζόμενη οικονομία των νησιών. Ισχυρίζονται ακόμη, πως η κατάργηση της βίζας είναι μέσα στο γενικότερο πνεύμα της Ε.Ε. για την υποστήριξη των τόπων που δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές, συνεπώς το μέτρο θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα αντιστάθμισμα στην επιβάρυνση που δέχονται τα νησιά του Αιγαίου.
Εκτιμούν δε,  πως η τοπική μόνο τήρηση  του μέτρου μπορεί να ελέγχεται από το ισχύον καθεστώς ταυτοπροσωπίας, στην έκδοση εισιτηρίων και επιβίβασης στα μεταφορικά μέσα. Θα είναι δηλαδή, απολύτως ελεγχόμενη η μετακίνηση των τούρκων επισκεπτών από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια των νησιών, προς  άλλους προορισμούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού.



 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ"
27/10/2015












 http://dimokratis.gr/index.php?article=2015-10-27_katargisi_bizas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com