Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Bloomberg: Κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα - Ασαφής η κατάσταση της ρευστότητας ...


«Η νέα γραμμή άμυνας της Ελλάδας εστιάζει στο επιχείρημα πως οι δανειστές εμφανίζονται διαιρεμένοι, χωρίς κοινή γραμμή».

Για κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, μετά τις τελευταίες απογοητευτικές εξελίξεις.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δημοσίευμα, η Ελλάδα επιρρίπτει την ευθύνη στους πιστωτές, τονίζοντας πως είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία, καθώς Κομισιόν και ΔΝΤ ζητούν διαφορετικά πράγματα.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Ελλάδας, η Κομισιόν και το ΔΝΤ βάζουν διαφορετικές κόκκινες γραμμές στην κυβέρνηση, αδυνατώντας να διαμορφώσουν μία κοινή γραμμή.
«Η νέα γραμμή άμυνας της Ελλάδας εστιάζει στο επιχείρημα πως οι δανειστές εμφανίζονται διαιρεμένοι, χωρίς κοινή γραμμή» σχολιάζει το Bloomberg.
Σύμφωνα με την Αθήνα, το ΔΝΤ δεν υπαναχωρεί σε εργασιακό και ασφαλιστικό, ενώ η Κομισιόν εμφανίζεται αμετακίνητη ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και την αναγκαιότητα διαγραφής ενός μέρους του χρέους.
Την ίδια στιγμή και ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την Ελλάδα, επισημαίνει το Bloomberg, η κυβέρνηση στέλνει μικτά σήματα, σχετικά με την επάρκεια των ταμειακών διαθέσιμων.
Το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου άλλωστε, ενισχύθηκε σήμερα κατά 151 μονάδες βάσης, στο 21% ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε κατά -3,9% σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες των τελευταίων 6 εβδομάδων.

 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com