Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ...

Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, φιλόλογος
Σε χθεσινή ανακοίνωση του ΚΚΕ, εν μέσω άλλων αερολογιών, διαβάζουμε ως αναφορά στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα «…για να μην εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον λαό…». Αυτή είναι η πάγια απόκριση του ΚΚΕ στην μομφή ότι οι θέσεις του δεν βρίσκουν ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα, παρά μόνο σε ένα μικρό μέρος του, της τάξης του 5%, με κάποιες διακυμάνσεις. Ο λαός πέφτει θύμα παραπλάνησης και δεν ψηφίζει το κόμμα του Περισσού. Ο λαός είναι ανόητος και άγεται και φέρεται, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αυθεντία του κομμουνιστικού κόμματος.
Αυτή η πατερναλιστική λογική δεν είναι καθόλου τυχαία. Παρέχει στο ΚΚΕ αφενός άλλοθι για την οικτρή αποτυχία του και αφετέρου μόνιμη δικαιολογία για να ασκεί επαγγελματικό εργατοπατερισμό. Έχει δε τις ρίζες της στην άρρωστη σύλληψη του «πατερούλη» Στάλιν. Ο Στάλιν όμως πέθανε και είναι καιρός να πάνε μαζί του οι πρακτικές αποχαύνωσης των Ελλήνων ,τις οποίες εφαρμόζουν οι ινστρούχτορες του ταριχευμένου αποκόμματος προκειμένου να επιπλεύσουν οι ίδιοι βυθίζοντας το εθνικό σύνολο.
Όχι, κύριε Κουτσούμπα, ο ελληνικός λαός δεν είναι νήπιο που το αποπλάνησαν οι επιτήδειοι. Φέρει μέγα μέρος της ευθύνης για την κατάντια της χώρας. Παρουσιάστηκε μωρόπιστος σε ψευτοκαθάρσεις, ψευτοαλλαγές, ψευτοεκσυγχρονισμούς. Πίστεψε ότι «λεφτά υπάρχουν», στήριξε την χειρότερη συγκυβέρνηση από καταβολής ελληνικού κράτους, ενώ τώρα περιμένει την ελπίδα που του είπαν ότι έρχεται. Είναι υπόλογος απέναντι στο ένδοξο παρελθόν του για το ότι άφησε την πατρίδα του να κατρακυλήσει στα έσχατα στάδια αναξιοπρέπειας και ταπείνωσης. Είναι συνεργός στο έγκλημα γιατί ψηφίζει την πολιτικάντικη συμμορία, γιατί λειτούργησε ωφελιμιστικά και ατομικιστικά.
Οι Εθνικιστές δεν χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός προκειμένου να υφαρπάξουμε την ψήφο του. Αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Μιλάμε την γλώσσα της Αλήθειας, την εθνική γλώσσα. Δεν θεωρούμε και δεν θέλουμε τον Έλληνα φυτό. Οραματιζόμαστε τον λαό μας ενεργό, δραστήριο, ώριμο, διεκδικητικό, να παλεύει λυσσαλέα για τα δίκαιά του και είναι αμείλικτος με όσους επιχειρούν να τον αδικήσουν. Έτσι οικοδομούνται υγιείς κοινωνίες, έτσι προοδεύουν τα έθνη.
Πιστεύουμε στον απευθείας ειλικρινή διάλογο κυβέρνησης-πολιτών ώστε να επιλύονται ενδεχόμενα προβλήματα εν τη γενέσει τους και να διασφαλίζεται παλλαϊκή συμμετοχή στην άσκηση της εξουσίας. Για να βρίσκεται όμως ο κάθε πολίτης ανά πάσα στιγμή σε θέση να εκφέρει ορθή κρίση για τα ζητήματα της Πολιτείας, απαιτείται  να διαθέτει πολυσχιδώς καλλιεργημένη προσωπικότητα. Θα το λέγαμε αυτό για τον σύγχρονο μέσο Έλληνα; Μάλλον όχι. Η ανάληψη των ευθυνών που του αναλογούν είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να το κάνουμε.





























http://ethnikismos.net/2015/05/16/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com