Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

"Βιάζονται" στη ΝΔ να κλείσει η συμφωνία για να διώξουν μετά τον Σαμαρά ...


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους αρχίζει η μάχη της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Τα τελευταία 24ωρα το παρασκήνιο οργιάζει, ενώ αλλάζουν δραματικά και οι ισορροπίες εξαιτίας των συμμαχιών που διαμορφώνονται και τις αποφάσεις κάποιων δελφίνων να μην διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος.
Ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Κεντροδεξιάς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί στην παρούσα φάση στη μάχη της διαδοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει στραμμένο το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Ο ίδιος πιστεύει ότι σύντομα θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και γι’ αυτό δεν πρόκειται να διεκδικήσει την αρχηγία στη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε η θέση του επιτρόπου του δίνει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Η απουσία Αβραμόπουλου από τη μάχη της διαδοχής καθιστά την Ντόρα Μπακογιάννη φαβορί για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας παράλληλα μια συσπείρωση του Σαμαρικού μπλοκ που εμφανίζεται αποφασισμένο να δώσει μάχη χαρακωμάτων. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με στρατηγικά αδιέξοδα και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα απουσιάζει τόσο από τις κομματικές εκδηλώσεις, όσο και από προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις. Με πρόσχημα τον τραυματισμό του στο χέρι δεν πήγε στην εκδήλωση του ECONOMIST ενώ ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Τρίπολη.
Οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ του μετέφεραν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις Νομαρχιακές Συνελεύσεις, αλλά και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα του στελεχειακού δυναμικού για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα. Σοβαρό πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά συνιστούν και οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τα ποσοστά της ΝΔ να κατρακυλούν επικίνδυνα και τη δική του δημοτικότητα να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ, κινδυνεύοντας να φτάσει τον… Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Βασίλη Λεβέντη. Στο μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί και στο στρατόπεδο του Νίκου Δένδια ο οποίος δεν αποκλείεται τελικά να μην θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος.
Το επιτελείο του Νίκου Δένδια βλέπει το ισχυρό προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία στηρίζεται πλέον ανοιχτά από το Καραμανλικό μπλοκ και γι’ αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει τακτική, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εξελίξεις που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο σκληρός πυρήνας των βουλευτών του τάσσονται υπέρ της καταψήφισης της συμφωνίας που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στη Βουλή, αντίθετα οι Καραμανλικοί βουλευτές και η Ντόρα Μπακογιάννη προτείνουν να υπερψηφιστεί η συμφωνία. Ο νέος διχασμός που προκαλεί στο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και στην πολυδιάσπαση της άλλοτε κραταιάς συντηρητικής παράταξης, η οποία βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com