Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αύξηση 100% στα ποσοστά της παχυσαρκίας αναμένει για την Ελλάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ...


Διπλασιασμό των ποσοστών της παχυσαρκίας αναμένει για την Ελλάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την ραγδαία αύξηση του φαινομένου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού, έως το 2030 το ποσοστό της παχυσαρκίας στον ελληνική πληθυσμό αναμένεται να διπλασιαστεί από το 20% στο 40%.
Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την Ιρλανδία, όπου το 89% των ανδρών και το 85% των γυναικών αναμένεται να είναι υπέρβαρο τα επόμενα 15 χρόνια.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπέρβαροι χαρακτηρίζονται όσοι έχουν Δείκτη Σωματικής Μάζας (ΒΜΙ) 25, ενώ παχύσαρκοι όσοι έχουν άνω του 30.
Στη Βρετανία, το 75% των ανδρών και το 64% των γυναικών θα είναι υπέρβαρο έως το 2030.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, όλες οι χώρες θα καταγράψουν αύξηση στα ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων, πλην της Ολλανδίας, η οποία θα σημειώσει πτώση!
Σε παγκόσμια κλίμα, πάνω από 1,9 δισ. άνθρωποι είναι υπέρβαροι, εκ των οποίων το 1/3 παχύσαρκο.
Μάλιστα, αυτοί οι αριθμοί προκαλούν και οικονομική ζημιά, καθώς το κόστος της παχυσαρκίας εκτιμάται στα 2 τρισ. δολάρια.
Παράλληλα, η παχυσαρκία αποτελεί τη βασική αιτία για το 5% των θανάτων παγκοσμίως.

 

















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com