Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Έδαφος για αεροπορικές και ναυτικές βάσεις δίνει η Κύπρος στη Ρωσία - Εκνευρισμός στην ΕΕ ...




Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στις 25 Φεβρουαρίου
Έδαφος για την ανάπτυξη αεροπορικών και ναυτικών βάσεων θα προσφέρει η Κύπρος στη Ρωσία, με τη σχετική συμφωνία να αναμένεται στις 25 Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης δήλωσε ότι “υπάρχει ήδη μια υφιστάμενη συμφωνία που οφείλει ν΄ανανεωθεί.
Την ίδια στιγμή θα διοχετευτούν κάποιες επιπρόσθετες  υπηρεσίες,διευκολύνσεις  που παραχωρούνται και σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.
Σε αυτό το πλαίσιο η ρωσική αεροπορία μπορεί να κάνει βάση στο  στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου “Ανδρέας Παπανδρέου”, σε συνδυασμό με το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου.


Embedded image permalink

Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, θα πρέπει να υπογραφεί κατά την επίσκεψη στην Μόσχα του Κύπριου Προέδρου την 25η Φεβρουαρίου 2015.
«Υπάρχει προοπτική για μια συμφωνία, καθώς προϋπάρχει η παλιά συνεργασία στον τομέα της άμυνας, η οποία πρέπει θα συνεχιστεί ως έχει. Ταυτόχρονα, θα παρέχουμε κάποιες πρόσθετες διευκολύνσεις κατά τον ίδιο τρόπο, όπως κάνουμε και με άλλες χώρες, όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία », δήλωσε ο Αναστασιάδης.
Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο, εμφανίσθηκε στις αρχές του έτους, όπου σύμφωνα με το κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο νησί Stanislav Osadchiy, μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα αυτό.
Το 2014, η ρωσική αεροπορία είχε την δυνατότατα να κάνουν πλήρη χρήση της κυπριακής αεροπορικής βάσης, και του κύριου λιμένα της Λεμεσού.
Όπως αναφέρει το Russia Today, οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει πάνω από 30 δισ. δολάρια στην Κύπρο τα τελευταία είκοσι χρόνια, ενώ το ένα τρίτο των καταθέσεων που «κουρεύτηκαν» στο νησί το 2013 ανήκουν σε Ρώσους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com