Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...



Αγωνία για είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Περισσότεροι από 180 λαθρομετανάστες έχουν περισυλλεγεί τις τελευταίες 48 ώρες (!) στο ανατολικό Αιγαίο, με την ελληνική κυβέρνηση να τους βαφτίζει «παράτυπους μετανάστες» και να καθησυχάζει ότι όλα είναι υπό έλεγχο!
Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού δεν προλαβαίνουν να διασώζουν ναυαγούς που επιχειρούν να αποβιβαστούν παράνομα σε κάποιο ελληνικό νησί. Μάλιστα, όλα αυτά την ώρα που ανοιχτά της Λήμνου εξελίσσεται νέο θρίλερ με μετανάστες, όπου βυθίστηκε σκάφος, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό.
Στη Χίο 52 λαθρομετανάστες κατέστρεψαν τη μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στο νερό. Στη Ρόδο 48 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν κοντά στον όρμο της Λίνδου και άλλοι 15 στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης. Στη Σάμο 32 λαθρομετανάστες διασώθηκαν όταν η φουσκωτή βάρκα τους άρχισε να βάζει νερά. Το ίδιο συνέβη και σε 33 παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου.
Αυτή είναι η πάγια τακτική που ακολουθούν τους τελευταίους μήνες οι Τούρκοι διακινητές παράνομων μεταναστών για να υποχρεώσουν την Ελλάδα να τους μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος: Φορτώνουν τους απελπισμένους ανθρώπους σε φουσκωτές βάρκες ή μικρά ιστιοφόρα και τους «συμβουλεύουν» μόλις εισέλθουν στα ελληνικά και τους πλησιάσει η ελληνική ακτοφυλακή για να τους ζητήσει να απομακρυνθούν, εκείνοι να βυθίζουν τα σκάφη τους! Το σκεπτικό τους είναι ότι με αυτόν τον τρόπο οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να τους διασώσουν και να τους προωθήσουν στην χώρα μας!
Η σημαντική αυτή αποκάλυψη περιλαμβάνεται στην Έκθεση της Επιτροπής της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για τη Διερεύνηση της παράνομης μετανάστευσης στα παράλια του Αιγαίου, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαϊου στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν. Όπως αναφέρεται πολλές από τις βάρκες που μετέφεραν λαθρομετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα «βυθίστηκαν σκόπιμα από τους επιβαίνοντες όταν ένιωσαν ότι θα συλληφθούν από την ελληνική ακτοφυλακή». Η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, υποστηρίζει ότι η προώθηση των μεταναστών από τα τουρκικά προς τα ελληνικά παράλια γίνεται με την «ανάμειξη» των τουρκικών αρχών καθώς άντρες της τουρκικής ακτοφυλακής είναι πιθανό να τους «καθοδηγούν» για το πώς θα καταφέρουν να εισέλθουν στην χώρα μας.
Τις τελευταίες ημέρες στο τεράστιο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών ήρθε να προστεθεί και ο φόβος για είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα, καθώς είναι πλέον δεδομένη η εξάπλωσή τους στα Βαλκάνια.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του RealFm  με τον δικηγόρο των Κούρδων μεταναστών κ. Ν. Ρασίντ, μου αποκάλυψε ότι όχι μόνο «υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής τζιχαντιστών στην Ελλάδα» αλλά αυτός ο κίνδυνος « είναι άμεσος». Όπως επισήμανε σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτήν τη στιγμή οι τζιχαντιστές αναζητούν συμμάχους ενώ πρόσθεσε ότι «οι Κούρδοι δεν είναι φανατικά θρησκευόμενοι κι έτσι ενσωματώνονται στις κοινωνίες όπου μεταναστεύουν».



























































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com