Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές και παράσταση νίκης ......




Με 1,5% εμφανίζεται να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, όπως και «Το Ποτάμι» με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα «Λοιπά» συγκεντρώνουν 6%.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 39% η ΝΔ, ενώ το 14% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.
Εξάλλου, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1η έως 8η Απριλίου 2014.

















































































































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com