Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μεταθέσεις εξωτερικού: Τουλάχιστον να μιλάνε αγγλικά όσοι πάνε κι όχι "πουτ δε κοτ ντάουν" ...



Αυτές τις ημέρες αποφασίζεται ποιοι αξιωματικοί μας θα τοποθετηθούν σε θέσεις εξωτερικού. Οι τοποθετήσεις αυτές θα έπρεπε να γίνονται με αυστηρά και ανελαστικά κριτήρια. Μόνο οι καλύτεροι ,με προσόντα και βέβαια με γνώση τουλάχιστον αγγλικών θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να τοποθετούνται σε θέσεις εξωτερικού. Είναι η εικόνα της χώρας και αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να γνωρίζουν ξένες γλώσσες.

Αυτονόητα θα πείτε όλα αυτά. Μην ξεχνιόμαστε στην Ελλάδα ζούμε. Και μέχρι πρόσφατα υπήρξαν περιπτώσεις εξευτελιστικές για την χώρα. Περιπτώσεις σαν κι αυτή που θα διαβάσετε στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στην Βουλή απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί υπουργίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα έχουμε τετοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε και γελάστε ή κλάψτε δική σας η επιλογή:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


ΘΕΜΑ:«Οι τοποθετούμενοι Αξιωματικοί σε θέσεις εξωτερικού με κριτήρια «μπαμπάδων» δεν γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα».

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων αποκαλύφθηκε ότι σε θέσεις του εξωτερικού τοποθετούνται αξιωματικοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν να ομιλούν την αγγλική γλώσσα, πιστεύουμε ότι σας εκθέτει προσωπικά ανεπανόρθωτα, πέραν βεβαίως της κατάρριψης του μύθου των «αντικειμενικών κριτηρίων» και της αποκάλυψης για την αναξιοκρατία που σκεπάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Η αποκάλυψη του «μεγάλου κόλπου», που στήθηκε για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στελεχών των Ε.Δ., έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια σύσκεψης επιτελών του ΝΑΤΟ και για κακή σας τύχη παρευρίσκετο σε αυτή και ο ανώτατος διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) αμερικανός στρατηγός Τζέϊμς Τζόουνς.

Όταν ο αμερικανός στρατηγός απηύθυνε το λόγο σε έλληνα αξιωματικό της επιλογής σας, για θέματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο έλληνας αξιωματικός χαμογέλασε στο Διοικητή των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και παρά τις επίμονες ερωτήσεις του στρατηγού αυτός εξακολούθησε να του χαμογελά με ιδιαίτερη ευγένεια, χαλαρότητα και συγκατάβαση. 

Όταν ο στρατηγός αντελήφθη ότι το χαμόγελο οφειλότανε στο γεγονός ότι ο αξιωματικός δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, τότε σε μία εκτός εαυτού κατάσταση,άρχισε να στολίζει τον αξιωματικό και μέσω αυτού και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και φυσικά την πολιτική ηγεσία της, για την επιλογή της να στέλνει μη αγγλομαθείς αξιωματικούς σε θέσεις κλειδιά του ΝΑΤΟ. 

Κάποιοι αξιωματικοί άλλων χωρών προσπάθησαν βεβαίως, αλλά ανεπιτυχώς, να εξηγήσουν στον αξιωματικό μας τη σοβαρότητα της κατάστασης. 
Ο αμερικανός στρατηγός, τις επόμενες μέρες, διέταξε αξιολόγηση όλων των αξιωματικών του ΝΑΤΟ και το τραγικό αποτέλεσμα ήταν ότι από τους 97 Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούσαν και εξακολουθούν να υπηρετούν σε θέσεις ΝΑΤΟ μόνο οι 13 πέρασαν τη βάση !!!
Οι υπόλοιποι διαπιστώθηκε ότι μιλούσαν μόνο ελληνικά σε ικανοποιητικό βαθμό και πιθανότατα διέθεταν και κάποιον «μπαμπά» από τους ίδιους που εσείς μας είχατε δηλώσει ότι απεχθάνεστε. 

Στη συνέχεια βέβαια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, λάβατε μια προσβλητική επιστολή από τον αμερικανό στρατηγό, στην οποία υπογράμμιζε ότι οι ΝΑΤΟϊκές υπηρεσίες δέχονται «προσωπικό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα γλωσσομάθειας και δεν μπορεί να καλύψει τις ελάχιστες γλωσσικές απαιτήσεις» και κατέληγε ότι είναι αναγκασμένος να ζητήσει «την αντικατάσταση των στρατιωτικών που δεν μπορούν να συμβάλουν στην αποστολή που τους ανατίθεται». 

Μετά από τα παραπάνω ερωτάστε και αιτούμεθα :
1. Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός από τους αξιωματικούς, τους οποίους έχετε τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά του ΝΑΤΟ, δεν έχουν επαρκή γνώση τη αγγλικής γλώσσας ;

2. Σας ικανοποιεί το γεγονός ότι από τις εξετάσεις που διέταξε να διενεργηθούν, ο έκπληκτος και αθυρόστομος στρατηγός Διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ Τζέϊμς Τζόουνς, οι Έλληνες αξιωματικοί κατέλαβαν την προτελευταία θέση, από 21 κράτη, ξεπερνώντας μόνο τους Τούρκους ;

3. Συμμετείχαν όλοι αυτοί οι αξιωματικοί σε εξετάσεις επιλογής στην αγγλική γλώσσα ; Σε καταφατική περίπτωση να μας κατατεθούν οι βαθμολογίες και των 97 στελεχών, καθώς και τα ονόματα της επιτροπής αξιολόγησης.

4. Υποπτεύεστε κύριε Υπουργέ ποίες ανώτερες δυνάμεις ενήργησαν, ώστε οι Αξιωματικοί αυτοί να απολέσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα μέσα σε λίγους μήνες από την τοποθέτησή τους σε θέσεις του εξωτερικού, σε περίπτωση βέβαια που τη γνώριζαν όταν αναχωρούσαν από τη χώρα μας ; !!!!

5. Θα ανακαλέσετε τουλάχιστον τους 84, που βεβαίως διαπρέπουν στη νοηματική αλλά δεν γνωρίζουν την αγγλική αλφάβητο.


«Πουτ δε κοτ ντάουν»», κύριε Υπουργέ, καταντήσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com