Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«ΝΕΜΕΣΙΣ 2014»: Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ και Ισραήλ σε μεγάλη αεροναυτική άσκηση ...





Ξεκινά την Πέμπτη η μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση NEMESIS – 2014» στην οποία θα συμμετάσχουν οι αεροναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Η άσκηση θα διεξαχθεί σε περιοχή μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ. Τον συντονισμό της άσκησης θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα ΚΣΕΔ του Ισραήλ (RCC HAIFA), της Ελλάδας (ΕΚΣΕΔ Πειραιά) και των ΗΠΑ (NAVEUR/PRCC, το οποίο εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας).
Το σενάριο της θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχείρηση μαζικής διάσωσης από πλατφόρμα λόγω σοβαρού ατυχήματος, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αλλά και συνδυασμένες αεροναυτικές επιχειρήσεις με σενάρια προσβολής μεγάλων εχθρικών μονάδων επιφανείας.
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος, συνολικά επτά πολεμικά πλοία, τρία πλοία ερευνών και υποστήριξης πλατφόρμας για εξόρυξη υδρογονανθράκων, τέσσερα πλοία καταπολέμησης ρύπανσης, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.
Η «NEMESIS – 2014» αποσκοπεί στην ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας και συντονισμού του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Κύπρου με γειτονικά και φίλια κράτη για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.































































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com