Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣ τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο ...



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Σε συνέχεια αρκετών δημοσιευμάτων σχετικά με έγγραφα Σας, περί ονομασίας, αποστράτων - βετεράνων, καθώς και ως προς το θέμα να μπορούμε να φέρουμε τα παράσημα μας, στις επίσημες τελετές, θέλω να Σας γνωρίσω προηγούμενο νομικό καθεστώς που πιθανότητα ούτε εσείς αλλά ούτε οι συνεργάτες σας γνωρίζουν.
Αναγκ. Νόμος 794/1948 (ΦΕΚ τ.Α΄246)
Άρθρο 22 Εφεδρεία
«1. Εκ των απομακρυνομένων εκ των τάξεων του Β.Ν. Αξιωματικών λογίζονται έφεδροι…
2. Οι ανωτέρω καλούνται έφεδροι μέχρι της συμπληρώσεως του κατά το άρθρο 102 ορίου ηλικίας εφεδρείας. Μετά την συμπλήρωσιν του ορίου τούτου καλούνται απόστρατοι.»
Άρθρο 23 Στολή των εν αποστρατεία
«Εκ των εξερχομένων των τάξεων του Β.Ν. δικαιούνται να φέρουσι την στολή του βαθμού των και μόνο κατά τας επισήμους εορτάς και τελετάς και εφόσον συμμορφούνται προς τας υποχρεώσεις της κανονικής αυτών εμφανίσεως εν στολή, μόνο οι κάτωθι:
(α) Οί εγγραφόμενοι εις τα στελέχη της εφεδρείας, ως και εις τούτων μεταπίπτοντες εις την κατάστασιν της αποστρατείας.
(β) Οί λόγω σωματικής ανικανότητος αποστρατευόμενοι.»
Εν Αθήναις τη 27 Σεπτεμβρίου 1948
ΠΑΥΛΟΣ
Β.
Το Υπουργικό Συμβούλιον
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
Θ. Σοφούλης Κ. Τσαλδάρης

Συνεπώς μια τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος, είναι δυνατόν και πρέπει να γίνει σύμφωνα με το ανωτέρω και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική πολλών χωρών ως προς την συμπεριφορά, αναγνώριση και επιβράβευση των Στρατιωτικών που αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία.
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2014

Μετά τιμής
Παναγιώτης Σταμάτης
Πλωτάρχης ΠΝ ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com