Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Περικοπές στις αμερικανικές ΕΔ με ελληνικό ενδιαφέρον .....





Oλόκληρη η εισήγηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Ηagel για την μεταρρύθμιση Ένοπλες Δυνάμεις, διέρρευσε στους New York Times και δείχνει μια χώρα σε γεωστρατηγική υποχώρηση λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Βασικά προβλέπεται η περικοπή των αμυντικών δαπανών στο επίπεδο των $496 δισ. για το Οικονομικό Έτος 2015, όταν η Κίνα δαπανά τα μισά μεν, αλλά έχει το 1/4 του κόστους των αμερικανικών οπλικών συστημάτων και η Ρωσία δαπανά το 25% (συνολικά εξοπλισμοί και λειτουργικές δαπάνες), αλλά επίσης το κόστος των δικών της συστημάτων είναι στο 1/3 των αμερικανικών.
Κεντρικός άξονας των προτάσεων Hagel είναι το πάγωμα των μισθολογικών αποδοχών και η δραστική μείωση του προσωπικού του Αμερικανικού Στρατού και της Εθνοφρουράς «ώστε να διασφαλιστεί πως όσοι παραμείνουν σε υπηρεσία θα είναι άρτια εκπαιδευμένοι και άριστα εξοπλισμένοι».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προσωπικό του Αμερικανικού Στρατού θα μειωθεί σε επίπεδα προ του 1940, συγκεκριμένα σε 450.000 από 566.000 στρατιωτικούς που υπηρετούν σήμερα. Αιτιολογική βάση των αλλάγων είναι η νέα αμερικανική Αμυντική Στρατηγική που αντικαθιστά το δόγμα επικράτησης σε δύο διαφορετικά μέτωπα πολέμου ταυτόχρονα από την ικανότητα επικράτησης σε ένα μέτωπο πολέμου με ταυτόχρονη αποτροπή επίτευξης των στόχων του εχθρού στο δεύτερο.
Πρόσθετες ενέργειες είναι η απόσυρση αριθμού οπλικών συστημάτων, όπως:
  • Ο παροπλισμός όλων των αεροσκαφών A-10 Thunderbolt II για τη εξασφάλιση χρηματοδότησης του προγράμματος F-35 Lightning II.
  • Η αντικατάσταση των αναγνωριστικών αεροσκαφών U-2 από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Global Hawk.
  • Η απόσυρση μεγάλου αριθμού υλικών και μέσων του Αμερικανικού Στρατού και της Εθνοφρουράς τα οποία θα τα ξεφορτώσουν σε συμμαχικές χώρες.
Εδώ υπάρχει και μία καλή ευκαιρία από ελληνικής πλευράς για απόκτηση σε τιμές μεταφοράς αρκετών καλών συστημάτων (όχι βέβαια "αρχαίων" Μ113).
Η οροφή  των 11 αεροπλανοφόρων δεν θα περικοπεί άλλο (ήταν 14 αρχικά) ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η χρηματοδότηση για τις Ειδικές Επιχειρήσεις και τον Κυβερνοπόλεμο.









defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com