Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η Αpple διαψεύδει ότι συνεργαζόταν με NSA ...





Η Apple εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία και αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με την NSA, διαψεύδοντας ότι παρείχε πρόσβαση στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ στα προσωπικά δεδομένα χρηστών των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone.
 
Η ανακοίνωση της Apple έρχεται σε απάντηση εγγράφου που διέρρευσε και το οποίο ανέφερε πως η εταιρεία συνεργαζόταν με την NSA για να έχει πρόσβαση σε κλήσεις, γραπτά μηνύματα ή και επαφές των χρηστών.
 
Πρόκειται για πληροφορίες που δημοσιοποίησε ένας ανεξάρτητος ερευνητής, ο Jacob Appelbaum. Σημειωτέον πως τα στοιχεία αυτά έρχονται στο «φως» μετά και από τα έγγραφα που είχε διαρρεύσει ο Edward Snowden, σχετικά με τη δράση της NSA για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 
 
«Δεν γνωρίζουμε για αυτό το υποτιθέμενο πρόγραμμα της NSA που προορίζεται για τα προϊόντα μας», δήλωσε μία εκπρόσωπος της Apple, η Kristin Huguet. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για να μείνουμε προστατευμένοι από κακόβουλους hackers και προκειμένου να προστατεύσουμε τους πελάτες μας από επιθέσεις, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές».
 


















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com