Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ...



ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
               ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

Μια φορά και ένα καιρό(!), σε έναν τόπο που οι άνθρωποι έπρεπε να πανηγυρίζουν γιατί τα πολιτικά βοθρολύματα τους είχαν σώσει, η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, τα εργασιακά δικαιώματα είχαν διαλυθεί, και οι αυτοκτονίες, η ανεργία, ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής είχαν κτυπήσει κόκκινο. 

Σε αυτή τη χώρα ο βγαλμένος από ταινία γυρισμένη στη Τρούμπα, ψευτόμαγκας πρωθυπουργός, εμφανιζόταν με κατεβασμένο κεφάλι, στρινγκάκι και 12ποντη γόβα μπροστά στους κατακτητές που είχαν ξεπεράσει τα όρια των σχέσεων της δουλείας!

Στην ίδια χώρα ένας διορισμένος υπουργός, προσκυνητής των αφεντικών, το έπαιζε επιστάτης τσιφλικάς, πούλαγε τσαμπουκά στο πεινασμένο πλήθος, έβλεπε νούμερα κι όχι ανθρώπους!

Η κυβερνητικοί βουλευτές αυτής της χώρας, υποτακτικοί της φάπας, πάσχιζαν για το καλό του λαού και «πίεζαν» τον διορισμένο υπουργό- επιστάτη τσιφλικά, να ανακοινώνει ψευτοπρονοιακά επιδόματα και γελοίες παροχές, σε μία κοινωνία ισοπεδωμένη. Αντιδρούσαν, διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, αλλά το τέλος ψήφιζαν ένα νέο σχέδιο φόρων, περικοπών και απολύσεων, για… το δικό τους καλό!

Οι εξαθλιωμένοι ιθαγενείς αυτής της χώρα αποσβολωμένοι μπροστά στη διαπλεκόμενη καθοδήγηση των μέσων ενημέρωσης, αναρωτιόντουσταν αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, αν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης ή… θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους στην ευθανασία; Προσπαθούσαν να μην τρώνε, να μην αρρωσταίνουν, να μην σπουδάζουν τα παιδιά τους, όλα για τους φόρους, για τα χαράτσια, για… το καλό τους!
Και το δούλεμα και ο τσαμπουκάς έπεφτε βροχή, σε ανθρώπους μιας χώρας που… τους άρεσε το ξύλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com