Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ "ΚΑΤΩΦΛΙ" ΤΟΥ 2014--ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ "ΚΑΤΟΧΗΣ"...





Εικόνες που θυμίζουν τη γερμανική κατοχή του '41-'44 με τα δελτία τροφίμων και ατελείωτες ουρές ανθρώπων, διαδραματίζονται καθημερινά στα συσσίτια της ΜΚΟ "Αποστολή" στην Αθήνα.
Κάθε μέρα πάνω από 5.000 Έλληνες σχηματίζουν ουρές έξω από την εκκλησία στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιείται η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή».
Η «Αποστολή» είναι ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Ελλάδος και άλλους δωρητές και προσφέρει φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ελλάδα και μάλιστα στην ίδια την πρωτεύουσα Αθήνα και σε άλλοτε πλούσιες περιοχές, που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και στερούνται των βασικών ολοένα και αυξάνεται.
Τώρα, η κρίση έχει χτυπήσει και τη μεσαία τάξη που αρχίζει να αγγίζει τα όρια της φτώχειας. 
«Οι εθελοντές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη. Ο καθένας από μας θα μπορούσε αύριο να είναι στη θέση όλων αυτών που ζητούν ένα πιάτο φαγητό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κοινωνία μας είναι μια αλυσίδα, αν αυτή σπάσει τότε όλοι είμαστε σε κίνδυνο», δηλώνει ο Πάτερ Ισίδωρος.
Σύμφωνα με τις ελληνικές έρευνες, το 34,6% των Ελλήνων ζουν κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετοί έχασαν τις δουλειές τους και δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει ότι θα επιστρέψουν σύντομα στην αγορά εργασίας.
«Οι άνθρωποι που σιτίζονται εδώ είναι άνθρωποι καθημερινοί. Άνθρωποι που έχουν χάσει τις δουλειές τους και η ζωή τους άλλαξε εντελώς».
Υπολογίζεται ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και ζητούν τη βοήθεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή», δήλωσε η εθελόντρια Θεοδώρα Ηλιάδη σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. 























defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com