Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ισραήλ και Σ. Αραβία συζητούν για επίθεση στο Ιράν!



Η βρετανική εφημερίδα Sunday Times σε άρθρο της αναφέρει πως η ισραηλινή Mossad συζητά με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας για την κατάρτιση ενός σχεδίου επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα δύο μέρη συζητούν για ένα σχέδιο επίθεσης στην περίπτωση που η Τεχεράνη δεν σταματήσει την ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος ενόψει την επιδιωκόμενης συμφωνίας με τις μεγάλες δυνάμεις στις συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη.
Όπως αναφέρει η Sunday Times οι κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας δεν βλέπουν την επικείμενη συμφωνία στη Γενεύη ως την επιθυμητή λύση θεωρώντας ταυτόχρονα ότι μια συμφωνία θα καθυστερούσε οριακά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το σημαντικότερο της συμφωνίας μεταξύ Τελ Αβίβ και Ριάντ είναι πως η Σαουδική Αραβία θα αφήσει ισραηλινά μαχητικά να χρησιμοποιήσουν βάσεις της Αεροπορίας της Σ. Αραβίας σε περίπτωση που το πρώτο επιλέξει να επιτεθεί στο Ιράν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη διπλωματική πηγή, «από τη στιγμή που η συμφωνία υπογραφεί τότε αυτόματα στο τραπέζι μπαίνει η στρατιωτική επιλογή για Ισραήλ και Σαουδική Αραβία. Οι Σαουδάραβες είναι θυμωμένοι και πρόθυμοι να παράσχουν στρατιωτικές διευκολύνσεις στο Ισραήλ προκειμένου να φέρει εις πέρας την επίθεσή του».







defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com