Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

BINTEO--''ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 297 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ 300''...





Το υπαρκτό θέμα της ακυρότητας της συζητησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του της απουσίας των τριών προφυλακισμένων βουλευτών του στους οποίους δεν δίνουν την άδεια να παραστούν στην ψηφοφορία έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, σε παρέμβασή του στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας είναι άκυρο.
«Σήμερα, θα κληθούμε να ψηφίσουμε για μία πρόταση μομφής στην οποία δεν θα παρευρίσκονται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο βουλευτής του Πειραιά», ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος.
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν αλλάξει ο κανονισμός, ενώ όσον αφορά την ψηφοφορία είπε πως "δεν υπάρχει θέμα καθώς το αποτέλεσμα της τεκμαίρεται με βάση τις δηλώσεις των κομμάτων"!
Απίστευτη ερμηνεία! Και ο κανόνσμός της Βουλής που αναφέρεται σε πλειοψηφία του όλου αριθμού (δηλαδή και των 300) βουλευτών, τι είναι; Πατσαβουρόχαρτο;
Όλοι οι Συνταγματολόγοι λένε ότι νη συζήτηση είναι άκυρη. Και εκτιμούμαι ότι είναι σφάλμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που παρίσταται στην συζήτηση. Επρεπε να αποχωρήσει, όχι να συμμετάσχει και να ψηφίσει σε μια άκυρη συνεδρίαση.
Συνεργάτες του προέδρου της Βουλης ανέφεραν ότι εδώ και καιρό ο κ.Μειμαράκης έχει θέσει στα κόμματα το θέμα της αλλαγής του κανονισμού τόσο για το θέμα της επιστολικής ψήφου για προφυλακισμένους βουλευτές όσο και το θέμα της καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης.
















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com