Σας τα έφτιαχνε σίγουρα η μαμά, η γιαγιά, η θεία… με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια!
Τώρα όμως και εσείς μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά τηγανόψωμα!
Τώρα όμως και εσείς μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά τηγανόψωμα!
Χρόνος Προετοιμασίας 60′ λεπτά (για 8- 10 κομμάτια)
Τα υλικά
για το ζυμάρι
- 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 gr. ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 1 1/2 φλυτζάνια)
για την γέμιση
- 500 gr. φέτα
για το τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20′ λεπτά.
- Θρυμματίζουμε την φέτα με πηρούνι.
- Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
- Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
- Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.
- Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στην μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι μας, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, άν χρειαστεί.
- Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλεύρές.
- Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε!
Πηγή: funkycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.