Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ''ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ'' ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ;




Σε de facto αναγνώριση του επαρχίας του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ και ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον "πρωθυπουργό'' του Κοσόβου Hashim Thaçi και με τον
"υπουργό εξωτερικών'' Εnver Hoxhai. Η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και ο ΟΗΕ, δεν έχουν αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία της αποσχισθείσας περιοχής της Σερβίας, η οποία μέχρι σήμερα για το ελληνικό κράτος αποτελεί έδαφος της Σερβίας, χωρίς "πρωθυπουργό" φυσικά και χωρίς "υπουργό εξωτερικών". Πως θα φανεί στην Ελλάδα εάν αύριο η Σερβία υποδεχθεί στο Βελιγράδi τον ''πρωθυπουργό'' και τον ''υπουργό εξωτερικών'' του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους; Τι θα πει τότε η Αθήνα; Τα έχει σταθμίσει αυτά το ΥΠΕΞ ή πρόκειται για επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς της στιγμής, εμπνεύσεως Βενιζέλου;

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με τους χαρακτηρισμούς των ανωτέρω ως "πρωθυπουργού" και "υπουργού εξωτερικών" συνιστά de facto αναγνώριση του Κοσόβου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς τις μελλοντικές προσπάθειες αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Ο ΥΠΕΞ Βενιζέλος δήλωσε μάλιστα πως ''... συζητήθηκε η ευρωατλαντική προοπτική των δυτικών Βαλκανίων'', σε μια μια κίνηση η οποία και ακατανόητη είναι και επιπόλαιη, κίνηση η οποία πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρές τριβές τραυματίζοντας τις σχέσεις μας με τη Σερβία.

Η αναγνώριση του Κοσόβου είναι πάγια απαίτηση των ΗΠΑ, που έχουν αναγνωρίσει τον ακρωτηριασμό της Σερβίας, όπως επίσης βέβαια έχουν αναγνωρίσει και τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Παράλληλα δημιουργεί και επικίνδυνο προηγούμενο, για τον πολύ απλό λόγο ότι η περίπτωση του Κοσσόβου είναι μια ανάλογη περίπτωση με αυτή της Κύπρου, καθώς εμπεριέχει τη αποδοχή αλλαγής των συνόρων ενός κράτους δια της βίας.

Όπως και το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου αυτοανακήρυξε την ανεξαρτησία του έτσι και αυτό του Κοσσόβου ανακήρυξε την ανεξαρτησία του στις 17 Φεβρουαρίου του 2008 και να αναγνωριστεί σταδιακά από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αλβανία (για ευνόητους λόγους), η Κροατία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Βρετανία (όσους δηλαδή πρωτοστάτησαν στην αιματηρή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας).

Είναι απορίας άξιο πως η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε επαφές τόσο υψηλού επιπέδου με το Κόσοβο, αναφέροντας μάλιστα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών του κράτους τη στιγμή  που η επίσημη θέση της χώρας είναι «μη αναγνώριση». Χωρίς να αναφέρουμε ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου είναι ο Hashim Thaçi πρώην αρχηγός του UCK και όλοι γνωρίζουμε βέβαια τις διασυνδέσεις μεταξύ UCK και UCC.

ΕΛΚΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com