Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ιός εξαπλώνεται ταχύτατα μέσω του Facebook...






Στο κοινωνικό δίκτυο Facebook εξαπλώνεται ένα βλαβερό λογισμικό που σποστέλλεται με τη μορφή βίντεο από φίλους με ταχύτητα 40000 επιθέσεις την ώρα, ενώ ήδη έχουν επηρεαστεί περισσότεροι από 800000 χρήστες του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, αναφέρουν τα ΜΜΕ.
Όπως διαπίστωσαν Ιταλοί ειδικοί, ο χρήστης λαμβάνει έναν σύνδεσμο για βίντεο στο Facebook, όπου υποτίθεται είναι σημειωμένος από φίλους του, σε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή σε προσωπικό μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο. Πατώντας στο σύνδεσμο και κατεβάζοντας το μολυσμένο πρόγραμμα για να δει το βίντεο ο χρήστης αυτόματα παρέχει στους εισβολείς πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του.
Οι εταιρείες Google και Facebook ήδη είναι σε γνώση του περιστατικού και καθαρίζουν τους συνδέσμους για το μολυσμένο λογισμικό.




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com