Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ... "Θαυμασμός" Τ.Κέρι και μέχρι εκεί...





Λίγο πριν τις 20:20 της Πέμπτης ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι με τα συνήθη ευχολόγια και τους "θαυμασμούς" (από την εποχή του Β'ΠΠ τα ίδια λένε) αλλά από ουσία, μηδέν.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε θετικό και θερμό κλίμα με τον Τ.Κέρι να εκφράζει "την αλληλεγγύη του και τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό και τον Α.Σαμαρά για τις προσπάθειες που καταβάλει για να βγει από την κρίση".
Πάντως να πούμε ότι ο Τ.Κέρι ανέκαθεν βρισκόταν κοντά στις ελληνικές θέσεις από την εποχή που ήταν απλός γερουσιαστής.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια και νοτιανατολική Μεσόγειο).
Η ίδια πρόσθεσε πως αναφέρθηκαν και στους "τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή".
Το επόμενο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είναι προγραμματισμένο για τις 21:55  ώρα Ελλάδος.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com