I have always loved fruit pies in the summer. Not theCrisco-laden double-crusted ones that my friends’ mothers always used to make, but rather buttery single-crust pies filled with peaches, blueberries, or whatever fruit was in season at the moment.
My mother always made murbeteig crusts, which she learned from my aunt from Bavaria and from Lizzie Black Kander’s Settlement Cookbook, one of the first and most popular German Jewish cookbooks in America. Called sablé in France and crostata in Italy, these crusts, found in so many handwritten and published Jewish cookbooks of the prewar period, are always delicious, but sometimes the fruit makes the crust soggy. My son David, who does private catering when he is not acting, suggested that I flip the fruit and the crust.
In this red, white, and blue berry crisp that I have created for this Fourth of July, the buttery dough sits on top of the fruit, so it won’t get soggy. The less you use your fingers when making the dough, the more it will crisp up.
***
Like this article? Sign up for our Daily Digest to get Tablet Magazine’s new content in your inbox each morning.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.