Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ευστρατία Κουνιαρέλλη * μας προτείνει:
Σήμερα σας προτείνω μια Λιβανέζικη Συνταγή την οποία μπορούμε να καταναλώσουμε χωρίς λάδι αυτές τις ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας. Το πλιγούρι που αποτελεί το βασικό υλικό της σαλάτας αυτής είναι πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες που το κάνουν να δίνει ευκολότερα το αίσθημα κορεσμού.
Υλικά για 6 μερίδες
• 2 ματσάκια μαϊντανό πλυμένο και καλά στεγνωμένο
• 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο πλυμένο και καλά στεγνωμένο
• 6-7 κρεμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
• 4 ντομάτες
• 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (ή λεμόνι)
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
• 1½ φλ. τσαγιού πλιγούρι
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα και το αγγούρι και τα τοποθετούμε σένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι).
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.
lesvosnet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.