Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Π. Σκουρλέτης: Καταστροφικά τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.



Καταστροφικά χαρακτήρισε τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στο περιθώριο ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμαριά. 


«Το πολυνομοσχέδιο αυτό περιέχει μια σειρά μέτρα τα οποία θα αποδειχθούν καταστροφικά τόσο για τον δημόσιο τομέα, μιας και αποτελούν την αρχή της υλοποίησης της δέσμευσης για 150.000 μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο. Ταυτόχρονα, ουσιαστικά, μετονομάζει το «χαράτσι» σε ενιαίο φόρτο για τα ακίνητα, όταν ήταν ήδη γνωστό ότι αυτό θα ήταν ένας έκτακτος φόρος. Συνιστά, δηλαδή, αυτή η πρακτική άλλη μια κοροϊδία του ελληνικού λαού, ενώ οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών προς τις Τράπεζες και την Εφορία ουσιαστικά αφήνουν απ΄ έξω αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης τονίζοντας ότι το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα. 
Σχολιάζοντας τις συγκρούσεις στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Η λογική των μνημονιακών συνεταίρων είναι η ίδια όπως την είχαμε γνωρίσει και τα χρόνια του δικομματισμού. Τσακώνονται για το ποιος θα είναι διοικητής του ΟΑΕΔ ακριβώς για να οικοδομήσουν τις νέες πελατειακές σχέσεις. Προσπαθούν να ξεπουλήσουν σε φίλους τους κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου, όπως είναι ο ΟΠΑΠ. Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει μια «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης και πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε ένα τέταρτο Μνημόνιο». 
Μιλώντας, τέλος, για την αναφορά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην Πορτογαλία ότι του χρόνου η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση υπογράμμισε: «Δεν είναι δέσμευση, είναι μια υπόσχεση ότι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη την προοπτική του να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Όχι γιατί είναι αυτοσκοπός για μας ο κυβερνητικός στόχος, αλλά γιατί θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας».Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com