Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

«ΛΑΓΟΣ» ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ .....

Έπρεπε να γίνει... αρχηγός κόμματος και να μπει στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης για να «ανακαλύψει» το κακό που έχουν προκαλέσει στην οικονομία της Ελλάδας τα θαλασσοδάνεια που επί σειρά ετών χορηγούσαν και με αδιαφανείς διαδικασίες οι ελληνικές τράπεζες στους καναλάρχες, με τις... ευλογίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ως δημοσιογράφος, βέβαια και εκ των κορυφαίων στελεχών του Mega ο σημερινός πρόεδρος του Ποταμιού τηρούσε σιγή ιχθύος για το MEGAλο... πάρτι που γινόταν στην πλάτη του ελληνικού λαού, με τα θαλασσοδάνεια, αλλά και της... δωρεές ραδιοτηλεοπτικών αδειών (σ.σ. γι' αυτές δεν είπε κουβέντα).

 Όμως και σήμερα που «θυμήθηκε» να καταγγείλει το αμαρτωλό «τρίγωνο», «τραπεζών-media-πολιτικής», φαίνεται ότι το έπραξε με στόχο να ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης (;) με την κυβέρνηση, μια πρόταση που μόνο όσοι έχουν «λερωμένη» τη φωλιά τους θα έκαναν.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Θεοδωράκης επιχείρησε να προτείνει τη... διαγραφή των θαλασσοδανείων που μέχρι τώρα δόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες, όχι βέβαια ως προς την ονομαστική αξία των κεφαλαίων που χορηγήθηκαν, αλλά ως προς τον έλεγχο και την απόδοση ευθυνών επί της διαδικασίας χορήγησης.
«Συμφωνούμε ότι υπάρχει μια τριγωνική σχέση τραπεζών – media και πολιτικής που νοθεύει την ενημέρωση, προσπαθεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και επιβαρύνει εκτός των άλλων και τα δημόσια - εν τη ευρεία έννοια – ταμεία. Συμφωνούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στα θαλασσοδάνεια, αν και νομίζω ότι είμαστε επιεικείς μιλώντας για θαλασσοδάνεια. Εδώ μιλάμε για ένα επαναλαμβανόμενο τραπεζικό έγκλημα. Εκατομμύρια των εκατομμυρίων, που θρέφουν νεκρές επιχειρήσεις που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Αντί, λοιπόν, να περιμένουμε αν και πότε αυτά τα δάνεια θα εντοπισθούν από τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να γίνει μια πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει ή- αν θέλετε -θα επιβάλει στις τράπεζες να μην εγκρίνουν δάνεια επειδή κάποιος ισχυρός τους έκλεισε το μάτι. Τα λεφτά δεν είναι για τους χρεοκοπημένους αεριτζήδες αλλά είναι γι' αυτούς που επενδύουν στην γνώση και την καινοτομία και σέβονται τον κόσμο της εργασίας».
Αυτή είναι η ριζοσπαστική πρόταση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη για ένα «έγκλημα» όπως εκ των υστέρων και ο ίδιος χαρακτηρίζει τη χορήγηση των θαλασσοδανείων σε προβληματικές εταιρίες, κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούμενες στα Media.
Είχε όμως και άλλες... ριζοσπαστικές ανησυχίες το Ποτάμι και ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος επέλεξε να «χτυπήσει» τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το μοναδικό κόμμα που με σθένος υπερασπίζεται από την πρώτη στιγμή της σύστασής του, το θεσμό της οικογένειας και της θρησκείας. Κατηγόρησε τους ΑΝΕΛ για ομοφοβικά συνθήματα και αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας, για να προτείνει στη Βουλή τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν κοστίζουν τίποτα» τόνισε δίχως να αντιλαμβάνεται πως η ελληνική κοινωνία έχει σήμερα πολύ πιο σοβαρά και εξαιρετικά πιο κρίσιμα προβλήματα για να αντιμετωπίσει και να επιλύσει.
Σε σχέση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Όχι μόνο γιατί μας λείπουν τα ευρώ αλλά γιατί έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Έχουμε χάσει ένα τμήμα -φοβάμαι- του μυαλού μας αλλά και της καρδιάς μας. Έχουμε μπερδέψει συνθήματα, ρόλους και στόχους. Είναι ερώτημα αν μια νέα Βουλή, ανανεωμένη κατά 50%, μπορεί να γίνει η μαγιά για μια νέα πολιτική. Ελπίζω, πάντως, όλοι να έχουμε διάθεση να ακούμε και μετά να αποφασίζουμε».
Όμως και πάλι, προτίμησε στη συνέχεια να «ασκήσει» πιέσεις προς την κυβερνητική πλευρά για το γεγονός ότι έπραξε το αυτονόητο, δια μέσου του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός όσα συνέβησαν και οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και να αποδοθούν ευθύνες στους πολιτικούς που αθέτησαν τον όρκο τους στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Κύριε Τσίπρα, δεν είστε ο Καραμανλής που επέστρεψε από το Παρίσι μετά την πτώση της χούντας. Δεν είμαστε στην αρχή της Μεταπολίτευσης. Οι κυβερνήσεις τους χθες ήταν δημοκρατικές κυβερνήσεις. Μας χωρίζουν πολλά από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι τους ψήφισαν και αυτούς το 2012. 2.5 εκατομμύρια σας ψήφισαν και εσάς – βάζω μαζί και τους ΑΝΕΛ. Είναι, λοιπόν, επικίνδυνο να μιλάτε για "επιστροφή της δημοκρατίας". Η Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο όταν κερδίζουμε εμείς. Αφήστε στην άκρη τη ρητορική του μίσους, τη ρητορική των αγανακτισμένων. Όσοι διαφωνούν μαζί σας δεν είναι Μερκελιστές, προσκυνημένοι και υποτελείς. Μην αντιγράφεται τους ακροδεξιούς συνεταίρους σας, που μέχρι χθες σας θεωρούσαν κομμούνια και αντεθνικώς σκεπτόμενους. Βάλτε τέρμα στην επιζήμια πόλωση. Δεν μας χρειάζεται μια νέα εθνικοφροσύνη. Ένας νέο πατριωτισμός μας χρειάζεται - μην τα μπερδεύετε. Μην ακολουθήσετε τη λογική της αρένας, που τροφοδοτεί το παλιό μίσος. Γυρίστε σελίδα.Και εσείς και η Πρόεδρος της Βουλής μιλήσατε για εξεταστικές επιτροπές. Μην μιλάτε τόσο εύκολα για εξεταστικές επιτροπές. Μην ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή. Οι πολιτικές αποφάσεις που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και αν ήσαν λάθος – που πολλές από αυτές, ήταν λάθος - δεν ήταν παράνομες»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.