Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

15 χρόνια στον “αγώνα” εντός της Θράκης μας για τα συμφέροντα των σφαγέων των Ελλήνων! ...




Διαβάστε συνέντευξη της τουρκόψυχης Περβίν Χαϊρουλλάχ η οποία δίνει…αγώνα, προφανώς με τις ευλογίες της Άγκυρας,για να “τουρκέψει” την Θράκη μας:
“Η Περβίν Χαϊρουλλάχ η οποία θέτει τα θέματα και τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης εντός διεθνών φορέων αρμόδιων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μίλησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ . Η Χαϊρουλλάχ σχολίασε τις εργασίες που για 15 χρόνια τώρα έχει κάνει εξ ονόματος της μειονότητας, στον αγώνα για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Τι επιθυμείτε να πείτε για το θέμα του συνεχιζόμενου αγώνα της μειονότητας ; Εσείς πως και πότε προστεθήκατε σε αυτό τον αγώνα ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης επί χρόνια δίνει αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τα αφαιρεθέντα μειονοτικά δικαιώματα. O αγώνας αυτός ενίοτε δίνεται από τους κοινωνικούς φορείς, άλλοτε σε εθνικό και άλλοτε σε διεθνές επίπεδο. Εμείς πήραμε μέρος περισσότερο στην διεθνή διάσταση αυτού του αγώνα και παράλληλα με τις εργασίες μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ασχοληθήκαμε περισσότερο με την ευρωπαϊκή και διεθνή του διάσταση.
Να σας ενημερώσω για τις εργασίες, που μαζί με φίλους μου έχουμε κάνει από το 1998. Πριν από εμάς στον αγώνα αυτό ήταν πολύ πολύτιμοι πρόγονοι μας και σίγουρα μετά από εμάς θα συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο οι ιδιαίτερα πολύτιμοι νέοι μας, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να σας συνοψίσω αυτά που κάναμε εμείς τα τελευταία 15 έτη.
Το 1998 ο φίλος μου ο Τζεμίλ Καμπζά που τώρα εξελέγη δήμαρχος Μύκης, σε μια περίοδο που έκανε το μεταπτυχιακό του στο Λονδίνο, μετείχε στην 4η συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας Μειονοτικών Δικαιωμάτων και της Ομάδας Εργασίας Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών και έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τη εθνική ταυτότητα, τα θρησκευτικά δικαιώματα και την εκπαίδευση της μειονότητας μας. Η παρουσίαση αυτή του Τζεμίλ Καμπζά είχε κάνει πολύ εντύπωση και μάλιστα εκπρόσωποι άλλων μειονοτήτων άρχισαν να τον αποκαλούνε “Mr. Western Thrace”. Αυτό μου το μετέδωσε ένας εκπαιδευτής σε μορφωτικό συνέδριο που μετείχα. Αργότερα το 1999 στην 5η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών, μετείχε και η Ισίλ Χατίπογλου. Η Χατίπογλου στην παρουσίαση της είχε θέσει το θέμα της ταυτότητας και των παραβιάσεων δικαιωμάτων σε θέματα θρησκείας.
Εγώ εντάχθηκα στην ομάδα μετά από την αποφοίτηση μου από το ODTÜ το 1999 και την επιστροφή μου στην Δυτική Θράκη. Πρώτα παρακολούθησα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Διεθνή Ομάδα Μειονοτικών Δικαιωμάτων. Μετείχα σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Βουδαπέστη, Στρασβούργο και Βαρσοβία που είχαν την στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ΟΑΣΕ. Μαζί με τον Τζεμίλ Καμπζά ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα πιστοποίησης ¨Εκπαίδευση εκπαιδευτών¨ και πήραμε πιστοποίηση στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Μπορείτε να μας συνοψίσετε τις εργασίες που έχετε κάνει σε διεθνή συνέδρια ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Από το 1998 στα Ηνωμένα Έθνη και από το 2003 τακτικά μετέχουμε στις συνεδριάσεις του ΟΑΣΕ και σε αυτές ανάλογα με την δυνατότητα, παίρνουμε τον λόγο και εκφράζουμε τα θέματα που έχει βιώσει και συνεχίζει να έχει η τουρκική μειονότητα μας. Βλέποντας προς τα πίσω προσωπικά εκπροσωπώντας την μειονότητα, έχω μετάσχει σε πάνω από 100 συνέδρια. Αν λάβουμε υπόψη και τα συνέδρια στα οποία μετείχε ο Τζεμίλ Καμπζά και άλλοι φίλοι, αυτά που έχουμε κάνει στα τελευταία 15 χρόνια σε διεθνές επίπεδο είναι άξια προσοχής.
Σε αυτά τα συνέδρια ενίοτε είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Άλλοτε οι εκπρόσωποι της Ελλάδας απαντούσαν γραπτά και άλλοτε έκαναν χρήση μόνο της προφορικής απάντησης. Τις επαφές που πραγματοποιήσαμε στην Ευρώπη στο διάστημα από το 1998 έως το 2012τις συγκεντρώσαμε στο βιβλίο ¨1998-2012 Υπεράσπιση Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων-Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης-Παρουσιάσεις, Συμπληρωματικά Έγγραφα, Παράθεση των Κειμένων Απαντήσεων των Ελληνικών Αντιπροσωπειών¨ που εκδόθηκε από την ΠΕΚΕΜ στην οποία έχω αναλάβει ως γενική διευθύντρια. Στο βιβλίο αυτό εμπεριέχονται οι παρουσιάσεις που έκαναν οι Τζεμίλ Καμπζά, Ισίλ Χατίπογλου, Περβίν Χαϊρουλλάχ, Αλή Χουσείνογλου, Σεμπαχατίν Αμπντουραχμάν και Σινάν Καβάζ σε συνέδρια των Ηνωμένων Εθνών, του ΟΑΣΕ και σε άλλα διεθνή συνέδρια, όπως και οι απαντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας προς τους εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας. Στα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη μετείχαν επίσης οι εκλεγμένοι μουφτήδες μας κύριοι Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο Ντιλντάρ Μεχμέτ, ο Γκιουλσερέν Ομέρ που τώρα ζει στην Ολλανδία, ο δημοσιογράφος Τζεγκίζ Ομέρ και η Λεϊλά Σαλίχογλου. Την τελευταία περίοδο μετέχουν νέοι φίλοι μας όπως οι Ντιλέκ Ανταλί Οσμάν, Ουμίτ Φαρζλί, ο δικηγόρος Σινάν Μολλά και η δικηγόρος Αϊσέλ Χόμκο. Εκτός από εμάς στα συνέδρια αυτά μας συνοδεύει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης.
Στην συνεδρίαση του ΟΑΣΕ στην Βιέννη στις 3 και 4/7/2014 που είχε τίτλο ¨Προώθηση Ελευθερίας Έκφρασης : Δικαιώματα, Ευθύνες και δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ¨, πριν από την 3η συνεδρία συζητούσα με τον προεδρεύοντα και μου είπε πως ¨Δεν μπορώ να σκεφτώ συνεδρίαση του ΟΑΣΕ δίχως την Δυτική Θράκη¨. Αυτό είναι ενδιαφέρον διότι δείχνει πως με τις επί χρόνια παρεμβάσεις και παρουσιάσεις μας, τραβήξαμε την προσοχή των υπευθύνων του ΟΑΣΕ, των χωρών μελών του ΟΑΣΕ και άλλων ΜΚΟ πάνω στα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα θέματα της μειονότητας μας. Τα γραπτά κείμενα που παρουσιάσαμε βρίσκονται με αριθμό πρωτοκόλλου στις επίσημες ιστοσελίδες του ΟΑΣΕ και των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, οι διεθνείς οργανώσεις όταν ετοιμάζουν τις αναφορές τους ζητάνε από εμάς πληροφορίες και την άποψη μας. Αυτό αποτελεί και ένα είδος καρπών των εργασιών μας.
Στην επίσκεψη που έκανε στην Δυτική Θράκη, η ειδική σε θέματα μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών Γκέι Μακντούγκαλ το 2008, σε μεγάλο μέρος της επίσκεψης της, την συνοδέψαμε μαζί με τον Τζεμίλ Καμπζά και τον Αλή Χουσείνογλου και μεταφράζαμε. Η γνωριμία μας με την Μακντούγκαλ, έγινε το 2006 κατά την διάρκεια συνεδρίου της Ομάδας Εργασίας Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών, O δεσμός που στήσαμε μαζί της σε εκείνο το συνέδριο όπως και το ότι είχαμε γνωριστεί με την βοηθό της την Γκράχαμ Φοξ, ήταν αυτά που συνετέλεσαν ώστε να έρθει στην περιοχή μας και να συναντηθεί μαζί μας και με τους μειονοτικούς φορείς. Αυτό σημαίνει το εξής, πως η ανεξάρτητη ειδικός Γκέι Μακντούγκαλ πέρα από τις επίσημες αρχές, συναντήθηκε και με τους αιρετούς της τουρκικής μειονότητας, συνομίλησε με ανθρώπους αποδεκτούς από την μειονότητα και με τις πληροφορίες που απεκόμισε ετοίμασε αργότερα την αναφορά της.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Ποιο είναι το κέρδος που αποκόμισε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης από αυτά τα συνέδρια, από τις προσπάθειες αυτές που έγιναν στην διεθνή αρένα ; Εμείς ως κοινότητα στην πράξη τι κερδίζουμε ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο παίρνουν πολύ καιρό, μια φορά γνώρισα τον υπεύθυνο για την αναφορά της Ομάδας Εργασίας Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών καθηγητή Γκούντμουντουρ Άλφρεντσο, ό οποίος μου είπε : ¨Για να καλυφθεί μια μικρή απόσταση πρέπει να μετέχετε τουλάχιστον 5 χρόνια σε συνέδρια¨. Οι αποστάσεις αυτές ενίοτε καλύπτονται γρήγορα, άλλοτε όπως στο θέμα των μειονοτικών μας δικαιωμάτων καλύπτονται αργά, αλλά εμείς δίχως να λυγίζουμε συνεχίζουμε με ελπίδα τις εργασίες μας. To 2008 μετείχαμε ως ομιλητές μαζί με τον δικηγόρο Σινάν Καβάζ σε μια παράλληλη εκδήλωση που οργάνωσε στον ΟΗΕ στην Γενεύη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης. Την προεδρία στο συνέδριο εκείνο έκανε ο πρόεδρος της FUEN Χανς Χάϊνριχ Χάνσεν. Το συνέδριο παρακολούθησαν και μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Μετά από το συνέδριο και ενώ μιλούσαμε με τον Χάνσεν στο όρθιο, μας πλησίασαν οι Έλληνες αρμόδιοι και μας είπαν πως το 80% εξ όσων είχαμε πει στις ομιλίες μας ήταν αναντίρρητες αλήθειες. Και όταν τους ρώτησα ¨τότε γιατί μέσα είπατε άλλα πράματα ; ¨ μου είπαν πως αυτή είναι η δουλειά τους. Αργότερα μαζί με τον Χάνσεν και με εκπροσώπους της ελληνικής αντιπροσωπείας συζητήσαμε στην καφετέρια των Ηνωμένων Εθνών τα θέματα της μειονότητας μας.
Επίσης το 2010 μετείχα στην σύνοδο ειδικών για εγκλήματα μίσους που έγινε στην Βαρσοβία. Ακόμα από την πρώτη συνεδρία βίωσα ένα περίεργο περιστατικό. Το θέμα ήταν τα αδικήματα μίσους. Στο συνέδριο από την Δυτική Θράκη μετείχα εγώ, υπήρχαν οι φίλοι από την ΕΟΤΔΘ και ένας εκπρόσωπος της Ελλάδας. Την συνεδρία διεύθυνε ο τότε πρόεδρος του ECRI Νιλς Μούιζνιεκ. Στην αρχή αμέσως πήρε τον λόγο ο Έλληνας εκπρόσωπος, ο ποίος ανέφερε πως ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης δεν είναι νόμιμος σύλλογος και ζήτησε να αποβληθώ από το συνέδριο, διαφορετικά ο ίδιος θα το εγκατέλειπε. Στην αίθουσα επικράτησε έκπληξη και πολλοί εκπρόσωποι εναντιώθηκαν στο αίτημα του Έλληνα αξιωματούχου και ανέφεραν πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει. Ο προεδρεύων ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει και ότι ο Έλληνας αξιωματούχος αν επιθυμούσε θα μπορούσε να εγκαταλείψει την αίθουσα. Καθώς ο θέμα του συνεδρίου ήταν τα ¨εγκλήματα μίσους¨, μετά από αυτό το στάδιο, η δουλειά μου διευκολύνθηκε ιδιαίτερα. Αμέσως ζήτησα τον λόγο και ανέφερα στους μετέχοντες πως μόλις είχαν δει ένα ζωντανό παράδειγμα της μισαλλοδοξίας που αντιμετωπίζουμε ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και περιέγραψα πως ο σύλλογος είναι ένας νόμιμος σύλλογος που χρόνια τώρα μετέχει σε αυτά τα συνέδρια. Στο διάλειμμα της συνεδρίας πολλοί μετέχοντες ήρθαν γύρω μας και ενδιαφέρθηκαν στενά για εμάς. Μας μετέφεραν πως λυπήθηκαν για αυτό που είχαμε υποστεί. Ο Έλληνας αξιωματούχος που εγκατέλειψε την πρώτη συνεδρία, αργότερα επέστρεψε στην αίθουσα και μας ζήτησε συγγνώμη.
Μια συνάντηση είχαμε στις 29/1/2013 στην Αθήνα με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νιλς Μούιζνιεκς. Μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων μετείχα στην επίσκεψη του που έγινε για να εξετάσει το θέμα της ρατσιστικής βίας και του περιέγραψα τις επιθέσεις μίσους που έχουν συμβεί στην Δυτική Θράκη μας.
Ως αποτέλεσμα των επαφών και των παρουσιάσεων που είχαμε κάνει μαζί με τον εκλεγμένο μουφτή σε συνέδριο του ΟΑΣΕ στην Βιέννη και των δεσμών που στήσαμε εκεί, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΑΣΕ για την μισαλλοδοξία κατά των μουσουλμάνων Αντίλ Αχμέντοφ, όταν στις 18/9/2013 επισκέφτηκε την Ελλάδα ζήτησε και συναντήθηκε με τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής κ.Ιμπραήμ Σερίφ και μαζί μου για να συζητήσουμε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων στις οποίες υπόκειται η μειονότητα μας. Στην συνάντηση που είχαμε μαζί του στην Αθήνα, μαζί με τον μουφτή μας είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε λεπτομερώς τα θέματα μας.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Σχετικά με τα θέματα που βιώνει η μειονότητα μας, πέραν των συμμετοχών σας σε συνέδρια στην Ευρώπη, ποιες άλλες εργασίες κάνετε ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Παράλληλα με τα συνέδρια τα οποία μετάσχουμε, μια άλλη εργασία μας είναι οι αναφορές, περιφερειακές αναφορές που τακτικά συντάσσουμε, ενημερώνοντας τους διεθνείς φορείς και οργανώσεις σχετικά με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στην Δυτική Θράκη. Τακτικά συμβάλουμε στην αναφορά Εγκλημάτων Μίσους που ετησίως συντάσσει ο ΟΑΣΕ και κάθε φορά οι πληροφορίες που του παράσχουμε, περιλαμβάνονται στην ετήσια αναφορά που συντάσσει. Στην ετήσια σύνταξη των αμερικανικών αναφορών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την θρησκευτική ελευθερία, στέλνουμε τις περιφερειακές αναφορές μας. Παρακολουθούμε τις σχετικές με την Ελλάδα και τις μειονότητες αναφορές που δημοσιεύονται από άλλους φορείς και οργανώσεις και επικοινωνούμε μαζί τους όταν διαπιστώσουμε ελλείψεις. Παρακολουθούμε τις αναφορές της Επιτροπής κατά του Ρατσισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECRI) και τους ενημερώνουμε για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Σε ποιους φορείς θέτετε τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης ; Σε ποια συνέδρια μετέχετε ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Εκπροσωπώντας την τουρκική μειονότητα μαζί με άλλους φίλους εκφράζω τα θέματα της τουρκικής μειονότητας σε συνέδρια του ΟΑΣΕ, και σε πολλά συνέδρια του Φόρουμ Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών και σε άλλα συνέδρια που οργανώνονται στην Ευρώπη. Μερικές φορές βιώνουμε ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Ενίοτε αντιμετωπίζουμε εντελώς απρόσμενα περιστατικά. Με την πείρα που χρόνια τώρα αποκόμισα σε αυτό το επίπεδο, μπορώ να πω το εξής : στο διπλωματικό πλαίσιο, όταν λέτε τις αλήθειες με σωστό τρόπο, οι διεθνείς φορείς σας παίρνουν στα σοβαρά και όταν χρειαστούνε πληροφορίες καθίστασθε σημείο επικοινωνίας. Κάθε χρονιά με επικαιροποιημένο τρόπο θέτουμε τα θέματα μας στα συνέδρια.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Κατά την άποψη σας, οι θέσεις και τα αιτήματα της μειονότητα μας είναι γνωστά στην Ευρώπη ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Για μένα και για πολλούς ανθρώπους που χτυπά η καρδιά τους όταν γίνεται λόγος για την δυτική Θράκη, σοβαρή έλλειψη αποτελεί ότι οι θέσεις της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης δεν βρίσκονται επαρκώς στις βιβλιοθήκες πανεπιστημίων της Ευρώπης. Για αυτό είναι ανάγκη περισσότεροι νέοι μας να κάνουν σχετικά μεταπτυχιακά και διδακτορικές εργασίες σε πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής. Εμείς εδώ χρόνια τώρα ασκούμε δραστηριότητες λόμπι και με τον αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι, αλλά αυτό θα είναι ακόμη πιο σημαντικό αν στηριχθεί με επιστημονικά δεδομένα που θα εισέλθουν σε βιβλιοθήκες Ευρώπης και Αμερικής. Με τις εργασίες λόμπι και μαζί με τις επιστημονικές πηγές, η διεθνής κοινή γνώμη θα δει πως οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης είναι μόνιμος πληθυσμός, ότι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των χωμάτων, ενώ θα μάθουν και με επιστημονικά δεδομένα για την ταυτότητα, τον πολιτισμό και τις αξίες της τουρκικής μειονότητας. Θα μάθουν με τις θέσεις μας σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπεστήκαμε από το 1923 και εντεύθεν. Σε αυτό το θέμα είναι σοβαρά τα καθήκοντα που αναλογούνε στους νέους μας που σπουδάζουν και θα σπουδάσουν στα πανεπιστήμια. Πρέπει να εκπαιδευτούνε πολύ καλά και να έχουν αυτοπεποίθηση. Παράλληλα με αυτό, μεγάλα είναι και τα καθήκοντα που αναλογούνε στους εύπορους επιχειρηματίες της μειονότητας μας, που ζούνε είτε στην δυτική Θράκη είτε στο εξωτερικό. Η στήριξη των νέων μας που πάνε να σπουδάσουν αποτελεί καθήκον για κάθε εύπορο Δυτικοθρακιώτη. Σε αυτό το σημείο η καρδιά του καθενός τσιμπιέται. Εάν η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης μπορούσε να διοικήσει τα βακούφια της και εάν τα δικαιώματα σε αυτό το επίπεδο δεν είχαν κλαπεί στην χουντική εποχή με διορισμένες διοικήσεις, τότε θα μπορούσαμε δίχως να έχουμε την ανάγκη κανενός να στηρίξουμε τους νέους μας σε αυτή την τόσο σημαντική ανάγκη. Αλλά δυστυχώς οι βακουφικές μας περιουσίες και τα βακουφικά έσοδα είναι εκτός ελέγχου της μειονότητας μας. Στον τομέα αυτό έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε.
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Εσείς ταυτόχρονα είστε μέλος του Δ.Σ. της EMISCO. Μας μιλάτε λίγο για την EMISCO ;
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ : Παράλληλα με τα συνέδρια στα οποία μετείχα και τις αναφορές που έχω γράψει, ιδρύσαμε το 2010 μαζί με άλλους φίλους που δραστηριοποιούνται στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, την MKO Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Ένταξη¨ (EMISCO). Mαζί με την EMISCO μετέχουμε σε συνέδρια διεθνούς επιπέδου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στον ΟΑΣΕ και οργανώνουμε εντός αυτών των φορέων παράπλευρες εκδηλώσεις και συνέδρια. Επίσης η EMISCO αποτελεί έναν κριτή στα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και στις κατά καιρούς ανακοινώσεις που βγάζει, στηρίζει τον διεθνή αγώνα που δίνει αυτή.
Εύχομαι στην Ευρώπη ένα μέλλον στο οποίο θα αρθούνε οι πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών, και θα επιδειχθεί πραγματικός σεβασμός στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Εγώ το πιστεύω αυτό και για αυτό αγωνίζομαι”.
Εφ. Γκιουντέμ
Σχόλιο tourkikanea: Μάλλον “ξέχασε” να ρωτήσει η εφημερίδα την κ. Χαϊρουλλάχ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ; Δηλαδή τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, την εργασία που χρειάζεται για την σύνταξη των αναφορών αυτών, τα αμέτρητα τηλεφωνήματα, ποιος τα πληρώνει ;
Αν κάποτε υπάρξει σοβαρή εθνική βούληση από την πλευρά της Ελλάδας ( αντίστοιχη με αυτήν της Τουρκίας) το ΣΔΟΕ θα είχε πάρα πολύ δουλειά να κάνει. Για όποιον αναρωτιέται αν από την ελληνική πλευρά υπάρχει κάποια αντίστοιχη ΜΚΟ, φορέας ή οποιαδήποτε άλλη νομική μορφή που να υπερασπίζει τα ελληνικά συμφέροντα στην Θράκη κατά τον τρόπο που τον κάνει (όπως φαίνεται και από το κείμενο) η Τουρκία, εμείς να του πούμε πως ΟΧΙ.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.