Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«Η NSA παρακολουθεί και το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά» ...




Ο Λουκ Γκάρντινγκ, μέλος της μικρής ομάδας που επεξεργάστηκε τα έγγραφα που παρέδωσε στο «Guardian» ο Έντουαρτ Σνόουντεν, έδωσε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής», για την πολύκροτη υπόθεση των αμερικανικών παρακολουθήσεων.
Σύμφωνα με τον Γκάρντινγκ, είναι ευκολότερες οι υποκλοπές σε τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και η σχετική τεχνογνωσία διαδίδεται ταχύτατα:
«Οι Κινέζοι πιθανότατα θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πολύ λίγα χρόνια και δεν αποκλείεται σε δεκαπέντε-είκοσι χρόνια η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πολλούς άλλους.»
Προσωπική εκτίμηση του Γκάρντινγκ αποτελεί ότι και το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά τελεί υπό καθεστώς παρακολούθησης, δίχως όμως να αναφέρει σχετικά στοιχεία, σε περίπτωση που γνωρίζει.
Όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) είχε πρόσβαση και στα δεδομένα τεράστιων διαδικτυακών κολοσσών όπως η Google, η Yahoo και το Facebook, τις οποίες όπως χαρακτηριστικά λέει «τις είχε πιάσει τεράστιος πανικός και τον εκδήλωσαν. Ιδίως όταν κανένας δεν ήξερε πόσα ακριβώς ήταν τα έγγραφα που είχε στα χέρια του ο Σνόουντεν και τι μπορεί να περιείχαν.»
Ο δημοσιογράφος του «Guardian» είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Φάκελος Σνόουντεν – Η ιστορία του νούμερο 1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο», στο οποίο περιγράφει τις εμπειρίες από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο κατασκοπείας, το οποίο συγκλόνιζε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
«Περισσότεροι οι απλοί πολίτες, παρά οι ύποπτοι για τρομοκρατία»
Στο μεταξύ νέες αποκαλύψεις για τη δράση της Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ φέρνει στο φως δημοσίευμα της Washington Post . Η εφημερίδα υποστηρίζει, επικαλούμενη στοιχεία από τον φάκελο Σνόουντεν, ότι η αμερικανική υπηρεσία NSA κατέληγε να παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες πολύ περισσότερων «απλών χρηστών» από ό,τι υπόπτους για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τετράμηνη έρευνα της εφημερίδας των στοιχείων του φακέλου Σνόουντεν, εννέα στους δέκα κατόχους λογαριασμών που είχαν πέσει στο «στόχαστρο» της υπηρεσίας δεν είχαν στοιχεία που να δημιουργούν έστω υποψίες τρομοκρατικών διασυνδέσεων, αλλά «συνηθισμένοι» χρήστες του Διαδικτύου, τόσο Αμερικανοί όσο και μη.








defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.