Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η Ρωσία μετέφρασε το Σύνταγμά της στα ελληνικά - Ο Β.Πούτιν στον Μυστρά - Γιατί;




Σε μία ασυνήθιστη κίνηση η Ρωσική Ομοσπονδία προχώρησε στην μετάφραση του ρωσικού Συντάγματος στην ελληνική γλώσσα και αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που δείχνουν ότι η Ρωσία επενδύει στην Ελλάδα πέρα από την απλή διακρατική σχέση μεταξύ των δύο χωρών στην ανάπτυξη στενών σχέσεων με τους Έλληνες πολίτες.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση του ρωσικού Συντάγματος, το βασικό νομοθετικό κείμενο της Ρωσίας μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα, ανέφεραν οι διοργανωτές του 1ου Ελληνορωσικού Νομικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Σύνταγμα της Ρωσίας, την κρατική δομή και το σύστημα των ανώτατων Αρχών κρατικής εξουσίας, όπως και το δικαστικό της σύστημα.
Η έκδοση του ρωσικού Συντάγματος στην ελληνική αναμένεται τον Ιανουάριο του 2014.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας, του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης κλπ.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του «Συντονιστικού Συμβουλίου των ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα», Άννα Κοντράτοβα, "Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου ο Ρώσος αισθάνεται τη μέγιστη άνεση και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανοικτών διακρίσεων, διώξεων ή παρενοχλήσεων".  
Ο Φιόντορ Ιγνατιάδης, εκδότης της εφημερίδας «ΜΚ - Athens Courier» και του περιοδικού «Nasha Gretsya» (Η δική μας Ελλάδα), καθώς και πρόεδρος του εκδοτικού οίκου «Contact», ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που επιθυμούν να συνάψουν οικονομικές, επιχειρηματικές, ή απλώς πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία.
Η Μόσχα  προχωρά σε κινήσεις πολύ πέρα από την συνήθη πολιτική προσέγγιση και χρησιμοποιεί την ιστορική και θρησκευτική παράδοση για να μιλήσει στο θυμικό του ελληνικού λαού.
Η επικείμενη επίσκεψη Β.Πούτιν την άνοιξη, στην Σπάρτη όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα προσκυνήσει του τάφους των τελευταίων Βυζαντινών αυτοκρατόρων των Παλαιολόγων στον Μυστρά (μην ξεχνάμε ότι ο Μυστράς ήταν και η έδρα της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας), αλλά και η επιθυμία του να προχωρήσει στην δημιουργία ενός Ορθόδοξου Βατικανό στο Άγιο Όρος, είναι κινήσες που δείχνουν την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε ιστορική μόχλευση όλων εκείνων που συνδέουν την Ρωσία με την Ελλάδα, πολύ περισσότερο απ'ότι με την Δύση και την ΕΕ.










defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.