Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΛΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....




ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 baking powder
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 
Εκτέλεση
1. Σουρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί. 
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα. 
3. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
4. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε. 
 
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
Το χυμό από τα πορτοκάλια (βγαίνει γύρω στα 3/4 της κούπας)
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!


πηγή: greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.