Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

A ‘Jerusalem’ Cookbook Rosh Hashanah Meal ...





It’s safe to say no cookbook has had as much cultural impact in recent years as Jerusalem: A Cookbook, a collaboration between Jerusalem-born, London-based chefs Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi. Reviewing it in October for Tablet, Carol Ungar called the cookbook “a work of edible anthropology” and a “nostalgia trip for the authors.” The Jerusalem craze has gotten so pervasive, and the responses to it so uniformly positive, that last month the Scroll’s Adam Chandler asked, not entirely hyperbolically, if the cookbook could bring about Middle East peace.
It hasn’t so far, but it may save Rosh Hashanah dinner yet. Ottolenghi shared a Middle Eastern-inspired Rosh Hashanah dinner menu with the folks at Epicurious, and it has us thinking the High Holidays can’t get here soon enough (minus the whole fasting part). Highlights are the Eggplant with Buttermilk SauceRoast Chicken with Saffron, Hazelnuts, and Honey (though it’s no Joan Nathan’s roast chicken), and Apple and Olive Oil Cake with Maple Icing
What’s your go-to Rosh Hashanah recipe?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.