Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αυτό το καλοκαίρι επιλέγω μπίρα... Made in Greece...



Το καλοκαίρι καταναλώνουμε μπίρα και ούζο περισσότερο από ποτέ. Κι ενώ το δεύτερο δεν μπορεί παρά να είναι ελληνικό, με τη μπίρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Δεν έχουν άδικο όσοι θα ισχυριστούν ότι η Ελλάδα δεν έχει μεγάλη παράδοση στη μπίρα, τουλάχιστον όχι τόση όση οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Αυστραλοί και οι Αμερικανοί. Αυτό, όμως, που δεν είναι τόσο γνωστό, αλλά αποτελεί μια ελπιδοφόρα πραγματικότητα, είναι ότι τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας έχει ξεκινήσει ένα δυναμικό κίνημα μικροζυθοποιίας που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, εφάμιλλα ή και καλύτερα των πιο ποιοτικών εισαγόμενων ζύθων. Αν σ' αυτές τις μικρές επιχειρήσεις –που κατά καιρούς σας έχουμε παρουσιάσει και από τη στήλη αυτή- προσθέσετε και μερικές ελληνικές μπίρες μαζικής παραγωγής, έχετε μια πλήρη γκάμα επιλογής γι' αυτό το καλοκαίρι. Αναζητήστε την σε εστιατόρια και μπαρ λοιπόν...


Μικροζυθοποιίες
Η γνωστή Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής έστησαν την μικροζυθοποιία τους στην Τήνο και από τη άνοιξη παράγουν τη μπίρα «Νήσο». Θα τη βρείτε αυτό το καλοκαίρι στις Κυκλάδες.
Aπό το Αυλωνάρι Ευβοίας, μια μπίρα για κάθε μέρα της εβδομάδας, με πολλές βραβεύσεις στο εξωτερικό.
Βιολογική μπίρα made in Greece, που θα βρείτε στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς.
Craft
H πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιϊα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 από τον Παύλο Εμμανουηλίδη για την παραγωγή μπίρας με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής.
Corfu Beer
Η κερκυραϊκή μικροζυθοποιία που κατακτά μέχρι και τους Άγγλους τουρίστες της Κέρκυρας!
VAPDraftBeer
Όποιος βρεθεί στη Ρόδο, ας τη ζητήσει στα μπαρ του νησιού. Θα τη βρεί μόνο σε βαρέλι.
Magnus Magister
Άλλη μια δύναμη από τη Ρόδο, που θα τη βρείτε όμως και σε μπουκάλι, σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας.
Zeos
Μικροσυθοποιία από το Άργος που έχει ήδη ξεκινήσει εξαγωγές σε ΗΠΑ και Καναδά.
Brink's Beer
Παιδί της Ρεθυμνιακής Ζυθοποιίας, θα τη βρείτε –πού αλλού;- στην Κρήτη.
Χάρμα
Άλλη μια κρητική μπίρα που αξίζει να δοκιμάσετε.
Crazy Donkey
Μαζί με τη «Νήσο» είναι οι τελευταίες δύο προσθήκες στη λίστα με τις ελληνικές μικροζυθοποιίες. Τη συγκεκριμένη, θα τη βρείτε στη Σαντορίνη.
Volkan
Άλλος ένας υπέροχος σαντορινιός ζύθος που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πολιτεία
Η πατρινή μπίρα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ευρώπης.
Μπίρα Χίου
Αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Δεν δικαιολογείστε αν βρεθείτε στο νησί και δεν την ζητήσετε.
Νέδα
Όσοι κάνετε τις διακοπές σας στην Πελοπόννησο, αναζητήστε τη υπέροχη μπίρα της Μεσσηνίας.
Ζυθοποιίες μαζικής παραγωγής
Δημιουργήθηκε από Γερμανό, θριαμβεύει υπό ελληνική καθοδήγηση. Η πιο ιστορική ελληνική μπίρα που έχει κάνει ένα επικό comeback.
Vergina
H μπίρα από την Κομοτηνή που ήδη εξάγεται σε πάνω από 10 χώρες.
Pils Hellas
Η ανερχόμενη. Ξεκίνησε ως θυγατρική της Lowenbrau και πλέον, με τη είσοδο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στην αγορά ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.
Άλφα
Το πιο δυνατό όνομα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μια μπίρα που έχουμε ξαναγαπήσει όλοι μας τα τελευταία χρόνια.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.