Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Για μια θέση... μυστικού πράκτορα!!!



«Χρυσές δουλειές» κάνουν πλέον οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, λόγω του περίφημου σκανδάλου «data-gate» με πρωταγωνιστή τον Έντουαρντ Σνόουντεν.


 Ο πρώην πράκτορας της CIA, που παραμένει παγιδευμένος στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ενέπνευσε μια στρατιά νέων και
ταλαντούχων ανθρώπων να «καταταγούν» στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας τους, να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση και να γίνουν με τη σειρά τους κατάσκοποι!

Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανική Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έβγαλε στη φόρα τους «κοριούς» της Ουάσιγκτον, προκάλεσε διπλωματικό πόλεμο και άλλαξε τα παγκόσμια δεδομένα της κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο.

Παρακαταθήκη

Αφησε όμως παρακαταθήκη και μία νέα γενιά «υπερ-πρακτόρων» που δεν τον θεωρεί προδότη, αλλά ήρωα. Άριστα καταρτισμένος, ατρόμητος και εξοπλισμένος μόνο με τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο του μπέιζμπολ για να κρύψει την ταυτότητά του, ο 30χρονος «γκουρού του Διαδικτύου» είναι το νέο πρότυπο του... Τζέιμς Μποντ, εξηγούν οι ειδικοί.

Η 25χρονη Τζορντάνα – φοιτήτρια Νομική στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης – είναι μία από τους 2 χιλιάδες Ιταλούς που συμπλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα τη διαδικτυακή αίτηση για να ενταχθούν στο δυναμικό του Τμήματος Πληροφοριών για την Ασφάλεια της χώρας. Μιλάει ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και... κινεζικά και βιάζεται να θέσει τις γνώσεις της στην υπηρεσία της πατρίδας. «Θέλω να προστατεύσω την Ιταλία. Θύμωσα όταν έμαθα ότι οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν τα πάντα. Και αισθάνθηκα υποχρεωμένη να κάνω κάτι γι’ αυτό» δηλώνει.



Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η νέα ιστοσελίδα της υπηρεσίας (http://www.sicurezzanazionale.gov.ot/sisr.nsf/index.html) «βουλιάζει», συγκεντρώνοντας κάθε μέρα τουλάχιστον 15 χιλιάδες μοναδικά «χτυπήματα». Από τους 2.000 Ιταλούς που συμπλήρωσαν τελευταίοι τις αιτήσεις, οι 1.740 είναι άνδρες με πτυχία, οι 1.000 δηλώνουν ειδήμονες στον κυβερνοχώρο και οι 165 είναι γυναίκες. Σχεδόν όλοι είναι πολύγλωσσοι και αναζητούν την πρώτη τους δουλειά. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών της «γηραιότερης ηπείρου».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας διαπιστώνει «έκρηξη» στις αιτήσεις το τελευταίο διάστημα, μετά από την πρόσφατη τονωτική ένεση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε από την κυβέρνηση για νέες προσλήψεις. Οι «νεοεισερχόμενοι» οφείλουν να έχουν τεχνολογικά εφόδια, γνώσεις πληροφορικής και ειδίκευση... στην ανίχνευση υποκλοπών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ, τοι τελευταίο διάστημα «κάνει λίφτινγκ» στην περίφημη εκστρατεία της «Σπάσε τον κωδικό». Το 2011 σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας εγκατέλειψε της Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ, έθεσε έναν... τεχνολογικό γρίφο για λίγους στο Διαδίκτυο και επέλεξε τα νέα της στελέχη.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.