Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ριζότο με φρέσκα ανάμικτα λαχανικά............(ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ).


Υλικά για 4 άτομα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
300 γρ. ρύζι
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
10 φρέσκα μανιτάρια αγαρικά (τα γνωστά λευκά του εμπορίου)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κύβο λαχανικών ΒΙΟ ή χειροποίητο ζωμό λαχανικών, ή σκέτο ζεστό νερό (περίπου 1 λίτρο)
μαύρο πιπέρι
λίγο φρέσκο ή ξηρό μαϊντανό



Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
Σωτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το γυρίζουμε 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μισό νερό και τον κύβο. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να βράσουν. Όταν ξεμένει από νερό, προσθέτουμε ζεστό.
Βράζουμε για περιπου 20 λεπτά ή αν θέλουμε να είναι πιο χυλωμένο (όπως κανονικά είναι το ριζότο), προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε λίγο παραπάνω.
Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε. Κολοκύθι, καλαμπόκι κλπ. Όσο πιο εύκολα βράζουν τα λαχανικά που θα ρίξουμε, τόσο πιο αργά τα προσθέτουμε.

Αν δεν έχουμε φρέσκο μαϊντανό, πρεσθέτουμε ξηρό, λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα.

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Ριζότο με φρέσκα λαχανικά και ένα νέο! http://mikrikouzina.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html#ixzz2RqDUsKL2
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου κειμένου και των φωτογραφιών μου, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής περιουσίας, χωρίς την έγκρισή μου. Copyright: Αγγελική Ξανθάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.